in

Replică halucinantă a asociației care organizează cursuri de limba română la Florența: ”SUNTETI ZIAR RAZIST ANTI-ROMANIST”

În urma articolului Dialog cu o asociație care organizează cursuri pe banii DRP: ”Nu te interesează ce facem noi aici, vezi-ți de treabă.” , publicat în data de 23 septembrie a.c., am primit la redacție un drept la replică, semnat ”ACPFNM Italia-romania”. Precizăm că nu a fost făcută nicio modificare la textul primit, fiind păstrate inclusiv pasajele îngroșate. De asemenea am considerat să nu adăugăm niciun alt comentariu, textul de mai jos fiind un argument cât se poate de serios atunci când aducem în discuție subiectul desemnării asociațiilor sau persoanelor ce gestionează proiecte care să promoveze limba română, religia și cultura în afara țării.

Dialog cu o asociaţie care organizează cursuri pe banii DRP: „Nu te interesează ce facem noi aici, vezi-ţi de treabă.”

 


 

DREPTUL LA REPLICA

REPLICA LA CALOMNIILE si DISCREDITARILE ADUSE ASOCIATIEI ACPFNM ITLIA-ROMANIA din Firenze si a INTREGII Comunitatii Romanesti din Toscana de catre Ziaristul Andi Radiu cel fara PACAT care arunca cu Pietre in Romania si Romanii din DIASPORA marii pacatosi care petrec ,beau si se bat

Ce rusine un ziar romanesc razist,impotriva romanilor si a comunitatti romanesti din diaspora care-i denigreaza si arunca cu noroi peste toti, tocmai precum mass media italiana si internationala                                                                                                   Ii denigreaza pe cei care fac cate ceva pentru comunitate romanesca,mai mult se comporta asa cum fac si cei del la mass media internationala ca si cetatenii italieni cu romanii din diaspora adica scot in evidenta numai citeva cazuri razlete de cronica exact cum a facut si dl.Andi Radiu aruncand astfel cu noroi in toata comunitatea romana din Diaspora pentru citeva cazuri izolate de cetateni romania violenti si care au baut(ca si orice padure avem si uscaturi).

Cred ca dinsul e obisnuit cu asociatiile care fac afaceri mari,camere de comert ,balerine,moda, missuri , transport de persoane si alte buisnisuri,nu cu cele care protejeaza emarginatii , asa zisii betivi,fara casa si fara ocupatii caci asa sint romanii mai necajiti ,caci sint departe de casa.

E adevarat noi am avut ceva probleme datorita a catorva indivizi nedisciplinati si instigati de altii la violenta si scandal .

Instigati atat de anumiti politicieni romani cat si de alte asociatii care in loc sa creeze un Dialog comun si actiuni serioase sociale si culturale comune, se ocupa de buisness,de dezbinare si ca sa denigreze pe cei mai buni si care fac intradevar ceva pentru Diaspora de ani de zile. Dar asta nu inseamna ca ne dam batuti, ca renutam la activitatile nostre doar pentru 3 cazuri de acest gen pe care le-am avut in 20 de ani de activitate ,mergem inainte cu betivii cu,tiganii cu toti romanii caci asta este rolul nostru sa-i aparam pe toti buni si rai doar pentru ca sint romani ,si eventual sa-i ajutam nu sa-i dam pe mina dusmanilor si ai “ciinilor” .

Nu putem generliza ,asa cum fac si dusmani nostri .

Asocaitia sus numit si atit discutata de dvs. a avut o activitate numeroasa pe parcursul celor 20 de ani de zile de la Infiintare .

Numai ca Domnul ziarist a ales cu mare greutate numai lucruri negative(citeva) din cronica dar nu a facut vorbire de proiectele noastre Finantate de Primaria din Florenta in favoarea persoanelor emarginate si a minorilor din Florenta,

• nu a facut vorbire de cursurile de romana pentru italieni care sau organizat de asociatie la Universitate din Florenta,

• nu a scris de Campionatul de fotbal Antirazist organizat de asociatiia noastra si alte asociatii impreuna cu Provincia din Florenta

nu a facut vorbire de CONVENTIA Avuta pana acum doi ani cu PRIMARIA din Florenta (anexa 1) si multe alte activitati depusa impreuna cu multe alte proiecte la DRP .(UNICA IN ITALIA SI IN CADRUL TUTUROR ASOCIATIILOR DE STRAINI)

Dinsul cred ca a gresit numarul telefonic pentru ca tot ceea ce a relatat nu a fost pronuntat de nici o persoana din cadrul Asociatiei in speta .

Interesul nostru este acela prevazut si in statut de promovare a activitatii pe care Asociatia o desfasoara . Nu cred ca cineva din cadrul asociatie vroia sa impiedice realizarea proiectului finantat de MAE-DRP deca daca ar fi avut probleme mari de sanatate.

Doar noi am trimis COMUNICATUL DE PRESA controversat,care in loc sa-l publice (se vede ca cineva anume si-a bagat coada) asa cum ar fi facut orice ziar (mai mult acesta considerindu-se un ziar romanesc,au eliminat comunictul,l-au transformat intr-o imensa calomnie,discreditare si injurie la adresa Diasporii si a improscat cu norii toti romanii considerindu-i betivi periculosi si violenti. Se vede ca ceva nu le-a convenit celor de la Gazeta si au vrut sa arunce cu noroi,nu numi in noi dar in toata comunitatea romana ,in DRP si in altii …”asta inseamna libertatea de presa “in opinia lor.

• In loc sa promoveze actiunea asa cum am cerut noi prin COMUNICATUL DE PRESA “NU PENTRU CA NU AM AVEA NICI O PERSOANA INSCRISA ,DAR ASA CUM SCRIE SI IN COMUNICAT “PENTRU CA MAI MULTI CETATENI ROMANI SA BENEFICIEZE DE ACESTE CURSURI GRATUITE”

• Dinsul a facut o propaganda negativa dar noi speram ca cei care cunosc bine situatia sa nu ia in cansiderare TOATE ACESTE CALOMNII,DISCREDITARI SI INJURII , si ele GRATUITE ca si cursurile la adresa romanilor si a Diasporei

• Noroc ca exista Stimatul Ziarist fara Pacat Andi Radiu,despre care nu stim nici ce studii are, si care a luat palosul ca sa salveze copiii si mamele de omul negru ,s-au trezit cam tarziu dupa 20 de ani .

In ceea ce priveste organizrea cursurilor de Scoala week-end de cultura, civilizatie si religie romana ele se orgnizeza din anul 2010 la Salile de curs di via Forlanini. ASTEPTAM INSCRIERILE PE E:MAILUL:[email protected]

FACEM UN APEL LA TOTI ROMANII SA NU MAI CITEASCA ACEST ZIAR RAZIST ANTI-ROMANIST condus se vede din umbra de Domnul Andi Radiu (cunoscutul ziarist controversat cu multe probleme personale ca si cea cu sotia,si multe altele)care scrie tot cei trece prin cap,fara a fi controlat de nimeni.

ESTE PENTRU PRIMA OARA in Istoria Mass-Media CAN VEDEM CA UN COMUNICAT DE PRESA SE TRANSFORMA INTR-O ENORMA CALOMNIE si DISCREDITARE, O INTREAGA COMUNITATE IMPROSCATA CU NOROI,si DISCREDITATA MEDIATIC DE UN ZIAR ROMANESC.

Daca vreti sa scrie bine despre dvs TREBUIE SA-I PLATITI sau sa dati ceva acolo,un loc de dormit ,o “masuta calduta”,un mic voiaj in Portugalia etc

Asteptam ca domnul Ministru al Diasporei CRISTIAN DAVID , sa ia masuri impotriva acestei OBSTACOLARI a Proiectelor MAE-DRP si ale acestui domn rasist ziarist Andi Radiu care lupta impotriva romanilor ca sa nu mai poata scrie acele enormitati si dialoguri inventatate

ACPFNM Italia-romania

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Curtea Constituţională permite eutanasierea maidanezilor

Ministrul Cristian David a prezentat în Parlament strategia de guvernare pentru românii de pretutindeni