in

Roma, mii de oameni în centru în primul weekend în zona galbenă. Virgina Raggi: „Situația de urgență nu s-a încheiat”

Mii de oameni în centrul Romei, în primul weekend în zona galbenă. Este foarte dificil să menții distanțarea socială pe unele străzi, în ciuda prezenței poliției.

Sâmbătă după-amiaza, Poliția Municipală a închis câteva piețe cu bariere.

Sâmbătă a fost o zi însorită, iar centrul istoric al Romei a fost invadat de mulți oameni. Restaurantele și cluburile s-au umplut de oameni care au mers să ia masa.

La Roma, din cauza adunărilor care au avut loc în centru, Poliția Municipală, după ora 18, a închis unele piețe și străzi. Accesul a fost limitat la via del Corso și via Sistina, Trinità dei Monti, precum și la străzile adiacente la piața Navona, piața Bologna și San Lorenzo, pentru a permite o ieșire ordonată și pentru a evita aglomerația.

Primarul Romei, Virginia Raggi, cu un tweet, a invitat „toată lumea să respecte regulile: să purtăm mască și să păstrăm distanța necesară. Să ne amintim că situația de urgență nu s-a încheiat, continuăm să fim responsabili așa cum am făcut până acum. Să nu zădărnicim eforturile depuse. #Nu coborâm garda”.

La Milano, în prima sâmbătă în zona galbenă au fost mulți oameni care s-au înghesuit la Darsena și Navigli, locuri tradiționale ale vieții de noapte milaneze. În timpul zilei, Milano s-a umplut ca înainte de pandemie: cozi pentru a intra în cluburi și restaurante, trafic și parcări complete. În Darsena, în special, chiar și după ora 18, ora închiderii barurilor și restaurantelor, mulți s-au oprit pentru a-și continua seara, în unele cazuri așezându-se împreună sau grupuri care încă trebuie evitate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tragedie din senin, a alunecat pe scări la gara din Tombolo (Padova) și a murit, Adrian Danci avea 52 de ani

Prins la furat lemne din pădure, român de 24 de ani arestat la Rieti