in

Fraude la bancomate, 22 de români arestați

Pe 29 noiembrie au fost puse în executare 22 de mandate de arestare preventivă de către Compartimentul Poliției Poștale și a Comunicațiilor din Perugia pentru furtul de coduri ale unor carduri bancare. Potrivit acuzării, este vorba de o organizație criminală ramificată transnațională, de proveniență română, care se ocupa de instalarea de aparaturi pentru furtul de date și de falsificarea de carduri.

Ultima găselniţă a hoţilor de bancomate: atenţie la “furculiţa hoaţă” VIDEO

Au fost confirmate cel puțin 50 de „atacuri” în ultimul an pe aproape întreg teritoriul italian, și în special în Piemonte, Lombardia, Veneto, Emilia Romagna, Umbria, Marche, Lazio, Puglia și Calabria. Unii anchetați au fost arestați în Italia, iar alții au fost găsiți și arestați în România și Danemarca.

Mandatele de arestare au fost emise pe numele unor români (dintre care cinci erau deja în închisoare) împărțiți în patru gurpuri principale, legate între ele, care aveau rezidența în principal la Milano, Torino, Ravenna și Roma.

Fraude prin E-Bay: Percheziţii în România, Germania şi Italia. 29 de români acuzaţi că au furat 1 milion de euro

Anchetele (efectuate în colaborare cu Interpol și poliția română) au început de la trei arestări în flagrant pe care Poliția Poștală din Perugia le-a efectuat în septembrie anul trecut, când au fost blocați trei români în timp ce recuperau un skimmer de la un bancomat din Santa Maria degli Angeli, Assisi. Episodul datează din septembrie 2012 și a constituit începutul operațiunii „Medusa”.

VIDEO/ Documentar în Anglia despre fraudele la bancomate: Cum să te fereşti de hoţii români

Pentru că s-a stabilit apoi că cei trei arestați au comis, cu patru zile înainte, un „atac” asemănător la un bancomat din Perugia, Poliția Poștală din localitate a aprofundat cercetările, ajungând la depistarea celor 22 de români arestați.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Barbara Ababio, de origine ghaneză: „Ajunge cu leghiștii, vreau să fiu eu primar”

Viorel și Marinică au înfruntat apele, doi români eroi la Olbia