in

14 ani pentru pruncucidere

Pe 24 februarie, Maria Sandu, acuzată de sufocarea bebeluşului său, a fost condamnată la 14 ani de Curtea cu Juri din Pisa. în toamna lui 2007 a fost acuzată de uciderea fiului Nicola la momentul naşterii. Procurorul ceruse 6 ani. însă juriul a mărit pedeapsa.
La citirea sentinţei inculpata nu a reacţionat, apoi, mai târziu şi în afara sălii, a izbucnit în plans. La momentul verdictului, de fapt, lacrimile s-au scurs şi pe chipul unicei femei judecător popular, care s-a dus apoi la româncă cerându-i scuze pentru că nu a reuşit să o achite considerând-o nevinovată, scrie La Nazione.

Femeia a scris o scrisoare primarului din Cascina, Moreno Franceschini, pentru a cere îngroparea fiului care a rămas timp de peste trei ani la morgă. Este acolo din 28 octombrie 2007 când ghinionistul micuţ a murit după o lună şi jumătate de la venirea pe lume.
„Vreau să-l îngrop cu orice preţ aşa cum se cuvine şi să-i fac funeraliile creştine micuţului meu Nicola, însă nu am resurse financiare pentru a putea susţine costurile înmormântării. Vă cer ajutor. Nu pentru mine ci doar pentru Nicola: are dreptul să fie înmormântat”. Astfel se încheie scrisoarea-apel trimisă primarului.

„Sunt născută în România – se citeşte în scrisoare – şi locuiesc la Cascina din 2007. Povestea mea personală cred din păcate că este foarte cunoscută. Dar nu vă scriu din acest motiv. Vă scriu pentru a-l înmormânta pe fiul meu Nicola născut pe 11 septembrie 2007 şi mort pe 28 octombrie 2007 la Pisa, corpul său aflându-se şi acum la spitalul Santa Chiara la secţia de medicină legală. Nu mi-a fost notificată niciodată autorizaţia pentru înmormântare, chiar dacă ştiu că a fost emisă de Procuratura din Pisa, asistenţii sociali din Navacchio nu au ştiu să-mi dea nici un răspuns. Eu sunt disperată şi îndurerată”.

„Când a murit fiul meu – a spus mama în faţa judecătorilor – am cerut asistenţilor sociali să mă ajute să obţin un ajutor financiar pentru a-i putea face funeraliile. Mi-au spus că o vor face, dar din acea zi nu am mai aflat nimic”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Liliana Geapana a surclasat Coreea, Columbia si Rusia la festivalul de folclor de la Agrigento

Seminar la Roma: „Despre spălarea pe creier la Est şi la Vest”