in

Blue Air a dat faliment, Carpatair şi-a oprit mai multe zboruri

Scade numărul curselor aeriene între România şi Italia. Compania Blue Air Transport Aerian SA (redenumită Bata Sky Imobiliare SA), a intrat oficial în faliment.

Tribunalul Giurgiu a stabilit ca până la sfârşitul lunii ianuarie să se înregistreze declaraţiile de creanţă astfel încât până la sfârşitul lui februarie să se întocmească tabelul definitiv al creanţelor. Din documentele contabile ale firmei rezultă că sunt 3.227 de creditori, peste 1.200 dintre aceştia fiind din afara României.

Compania Blue Air aparţine omului de afaceri Nelu Iordache, condamnat, în primă instanţă, la închisoare pentru deturnare de fonduri (6 milioane de euro) la construcţia primului tronson al autostrăzii Arad-Nădlac.

Iordache, numit şi „Regele asfaltului”, este şi patronul Romstrade, una dintre cele mai mari companii de construcţii din România, firmă care a intrat în procedură de insolvenţă.

Blue Air a fost înfiinţată în 2004, fiind prima companie aeriană cu capital privat românesc 100%. Aceasta a fost şi prima companie low cost din ţara noastră. În 2007, Blue Air atingea cifra record de 1 milion de rezervări.

Brandul Blue Air a fost preluat de firma Blue Air Airline Management Solutions, societate care operează în continuare zborurile sub acest brand.

O altă companie aeriană care are zboruri pe Italia, Carpatair, a suspendat mai multe zboruri până la sfârşitul lui martie, conform site-ului economica.net.

În perioada 24 ianuarie şi sfârşitul lunii martie, zborurile din România ale Carpatair vor fi suspendate, aşa cum reiese din orarul de zbor al companiei, disponibile online pe web-site. Astfel, cursele de la Bacău spre Milano şi Roma, de la Chişinău spre Milano şi Roma, de la Craiova la Roma şi de la Timişoara spre Roma şi Stuttgarrt vor fi suspendate. Singurele rute pe care compania va opera în perioada următoare sunt cele de la Chişinău spre Londra şi Veneţia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Studenții români merituoși premiați de ministrul Cristian David la Gala LSRS

Italienii emigrează din nou în masă: peste jumătate de milion în Germania