in

Consulat itinerant la Cosenza: în două zile, s-au soluționat 358 servicii consulare

În contextul strategiei Ministerului Afacerilor Externe de îmbunătățire permanentă a serviciilor consulare și de orientare către cetățean, Consulatul General al României la Bari a organizat înaintea sărbătorilor pascale, în perioada 24-25 aprilie a.c. (sâmbătă și duminică), cel de-al doilea consulat itinerant la Cosenza. Prima acțiune din acest an a avut loc în Reggio Calabriala sfârșitul săptămânii trecute.

Astfel, în cadrul consulatului itinerant din Cosenza, echipa CG Bari a soluționat toate solicitările de servicii consulare care îndeplineau condițiile legale, în total 358 servicii consulare, constând în:

  • preluare de date în vederea emiterii pașapoartelor electronice și a titlurilor de călătorie;
  • acte notariale (procuri, declarații, adeverințe cazier judiciar, obțineri acte extrajudiciare etc.);
  • eliberare de pașapoarte solicitate anterior și care se aflau deja la sediul CG Bari;
  • preluare dosare prima Carte de Identitate pentru minorii care au împlinit vârsta de 14 ani;
  • depunerea dosarelor de acte de stare civilă (certificate de naștere/certificate de căsătorie /certificate de deces), acestea neputând fi emise pe durata consulatelor itinerante.

Pe durata celor două zile a fost acordată și consultanță, precum și alte diverse informații solicitate unui număr de peste 70 cetățeni români.

Pe parcursul celor două consulate itinerante din Reggio Calabria și Cosenza, un total de 664 de cetățeni români au beneficiat de servicii consulare, la care se adaugă consultanța oferită la peste alți 120 de concetățeni.

Mulțumim din nou și pe această cale autorităților locale, presei de limbă română și mediului asociativ pentru diseminarea și reflectarea informațiilor privind organizarea consulatelor itinerante și cetățenilor români pentru modul în care au respectat condițiile sanitare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
preot roman papa francisc

Un tânăr din România a fost sfințit preot de Papa Francisc. «Dorința mea de a deveni preot a apărut din copilărie»

diana sosoaca sanctionata

Diana Șoșoacă, sancționată de conducerea Senatului pentru instigare la ură și nepurtarea măștii. «Voi sesiza ambasadele și voi cere ajutor extern»