in

Un tânăr din România a fost sfințit preot de Papa Francisc. «Dorința mea de a deveni preot a apărut din copilărie»

Papa Francisc a reluat duminică hirotonirea preoților din dieceza Romei. Printre cei nouă diaconi s-a aflat și un tânăr din România, care a urmat formarea preoțească la Roma, scrie Vatican News.
Biserica Romano Catolică Română din Parma și-a sărbătorit primul hram

Pe 25 aprilie, Papa Francisc a celebrat Sfânta Liturghie în bazilica San Pietro. În cea de-a patra duminică a Paștelui, numită în calendarul roman sau latin ”Duminica Bunului Păstor”, Biserica marchează și Ziua mondială de rugăciune pentru vocații la preoție și la viața consacrată. Cu această ocazie, pontiful a hirotonit nouă diaconi pentru dieceza Romei, printre ei aflându-se și românul George Marius Bogdan.

Originar din comuna Măgura, judeţul Bacău, tânărul a început cursurile seminariale la Seminarul Mic și le-a încheiat la Seminarul Mare al diecezei de Roma. S-a născut într-o familie de emigranți români care este stabilită la Roma și frecventează comunitatea romano-catolică română din Cetatea Eternă, după cum a explicat pr. dr. Isidor Iacovici, parohul acestei comunități.

”Dorința mea de a deveni preot”, a spus tânărul român într-o mărturisire preluată de comunicatul Vicariatului, ”a apărut încă din copilărie, de când aveam 9 ani și citeam cartea despre viața Sfântului Ioan Bosco. Visam să devin asemenea lui”.

„Marea dorință pe care o am în inima mea este să pot să mențin relația cu Dumnezeu. Singurul lucru pe care îl pot face este să am încredere în El”, a mai spus românul.

Românul a fost sfințit preot de către Papa Francisc, alături de alți opt diaconi, şase italieni, un columbian și un brazilian. La omilie, papa i-a îndemnat pe preoții nou sfințiți să îmbrățișeze stilul lui Dumnezeu, un stil de apropiere, compasiune și blândețe.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, se redeschid o parte din cinematografe. ”Pentru a contribui la revenirea la normalitate”

Consulat itinerant la Cosenza: în două zile, s-au soluționat 358 servicii consulare