in

Italia, se redeschid o parte din cinematografe. ”Pentru a contribui la revenirea la normalitate”

Aproximativ 120 din cele 1.400 de cinematografe italiene se trezesc din letargia în care au căzut, prin decret, din luna octombrie. Cifra reprezintă 15% din structurile din zona galbenă (cinematografele din cele portocalii și roșii vor rămâne închise), transmite Rai News, citat de agențiile de presă.

Simone Gialdini, directorul general al ANEC (asociația națională a operatorilor de cinema) este de părere că, având în vedere cadrul general: „Condițiile de redeschidere sunt nesustenabile” explică el, referindu-se la închiderea de la ora 22:00, care cere ca ultimul spectacol să fie la ora 19:30, la interdicția de a vinde floricele și altele similare și, mai presus de toate, la faptul că, odată cu redeschiderea anunțată în urmă cu doar aproximativ zece zile, „nu sunt multe filme de adus în cinematografe, deoarece programul de lansare durează aproximativ patru / cinci săptămâni”. „În acest moment, cei care redeschid o fac cu spiritul de a sluji cultura și de a contribui la revenirea la normalitate”, explică Gialdini.

Multiplexurile și sistemele specializate în cinematografia comercială vor avea nevoie de mai mult timp, în așteptarea unor blockbustere precum „Cruella”, filmul Disney cu Emma Stone în rolul unei Cruella De Mon în versiunea punk (lansat pe 28 mai).

Azi, în ceea ce Gialdini definește a fi „ziua simbol”, redeschid mai ales cinematografele care se concentrează pe cinema de calitate. La Roma vor reporni cincisprezece structuri („40% din săli”), de la Quattro Fontane, la Lux, de la Odeon, la Caravaggio şi până la Giulio Cesare.

Decretul guvernamental prevede că doar jumătate din locuri pot fi ocupate, cu un maximum de 500 de persoane în cele mai mari săli şi masca obligatorie pentru toată lumea, chiar și în timpul proiecției. Spectatorii se vor întoarce însă cu bucurie și cu inima ușoară în săli? „După primul lockdown, publicul nu a fost îngrijorat, cinematografele sunt locuri sigure. Și spre deosebire de prima redeschidere, acum există vaccinul”, spune Gialdini.

De la primul lockdown din martie 2020, cinematografele italiene au pierdut în total 97% din cifra de afaceri și 110 milioane de spectatori, pentru un total de 700 de milioane de euro, cifra care, cu industria alimentară și a băuturilor, pare ar fi ajuns la un miliard de euro, explică în continuare directorul general ANEC. În ultimele șase luni, de la închiderea de la sfârșitul lunii octombrie, care a anulat veniturile de Crăciun, cifra de afaceri pierdută este de 450 de milioane de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Fără reguli”, petrecere organizată la Catania pentru români, 26 de persoane amendate cu 400 de euro pentru încălcarea reglementărilor Covid

preot roman papa francisc

Un tânăr din România a fost sfințit preot de Papa Francisc. «Dorința mea de a deveni preot a apărut din copilărie»