in

Ministrul Cristian David a prezentat proiectele pentru Diaspora în 2014

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a prezidat joi, 6 februarie 2014, la sediul MAE, reuniunea Consiliului Consultativ Interinstituțional privind comunitățile românești din străinătate.

În cadrul reuniunii, a fost prezentat raportul-analiză privind implementarea strategiei Ministerului Afacerilor Externe pentru comunitățile românești din străinătate pentru perioada martie-decembrie 2013.

Declaraţie bombă a ministrului Cristian David: «Ne pregătim să introducem VOTUL ELECTRONIC în diaspora”

Documentul a reliefat o constanță a demersurilor de promovare a românilor din străinătate și augmentarea sprijinului acordat proiectelor educaționale. Una dintre concluziile principale ale Raportului marchează necesitatea consolidării profilului identitar al comunităților românești din străinătate, printr-o organizare mai riguroasă a activităților desfășurate de către mediul asociativ în scopul dezvoltării și promovării identității naționale.

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a prezentat proiectele pe care Departamentul pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) își propune să le realizeze în anul 2014 și a invitat instituțiile partenere în Consiliu să propună parteneriate de colaborare în legătură cu acestea și să contribuie la completarea agendei de acțiuni destinate comunităților românești din afara granițelor.

Cristian David: Ordonanţa guvernului privind Registrul Electoral NU AFECTEAZĂ dreptul de vot al românilor din diaspora

Dintre proiectele DPRRP amintim:

  • Campania de conștientizare și responsabilizare a cetățenilor romani din străinătate în baza drepturilor și obligațiilor care le revin, în calitate de cetățeni europeni
  • Forumul ‘Presa Românească din Străinătate, element de consolidare și promovare identitară’, destinat coagulării presei de limbă română din străinătate;
  • Finalizarea Registrului Asociațiilor;
  • Festivalul ‘Diaspora Estival’, care reprezintă atât un cadru de dezbatere pentru problemele cu care se confruntă comunitățile, cât și unul de promovare a valorilor și culturii naționale.

Reuniunea a subliniat, totodată, întărirea coordonării proiectelor destinate comunităților românești din afara granițelor, consolidarea parteneriatelor interinstituționale și dezvoltare componentei de comunicare.

La reuniunea Consiliului consultativ interinstituțional privind comunitățile românești din străinătate au participat reprezentanți ai Ministerului Culturii, Secretariatului de Stat pentru Culte, Ministerului Muncii Familiei și Protecției Sociale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Economiei, Institutului Cultural Român, reprezentanți ai Patriarhiei Române, Comisiei Românilor de Pretutindeni din Senat, Autorității Române pentru Turism, Autorității Naționale pentru Sport și Tineret, Academiei Române, Cancelariei Primului Ministru, Departamentului Politici pentru Românii de Pretutindeni, Oficiului Românilor din Străinătate, ai Societății Române de Televiziune precum și ai Societății Române de Radiodifuziune.

Consiliul consultativ interinstituțional privind problematica comunităților românești din străinătate se reunește periodic, sub coordonarea ministrului delegat pentru românii de pretutindeni.

Principala misiune a Consiliului este corelarea obiectivelor autorităților statului cu atribuții privind românii de pretutindeni, complementarizarea resurselor instituționale precum și elaborarea unui calendar integrat de acțiuni dedicate românilor de pretutindeni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Trieste, furau protezele morţilor din cimitir şi le vindeau

Operation vote, campania de sensibilizare a cetăţenilor comunitari pentru participarea la vot