in

Trieste, furau protezele morţilor din cimitir şi le vindeau

Jefuiau defuncţii pe timpul procedurile de deshumare în cimitirul Sant’Anna din Trieste. Furau tot ceea ce puteau, nu numai bijuterii precum verighetele sau lănţişoarele, ci şi dinţi şi proteze din aur.

După circa o lună de anchete, Echipa mobilă din Trieste a reuşit pe 31ianuarie să aresteze în flagrant delict un angajat al societăţii care efectează deshumările, Buzătoaia Gheorghe, de 40 de ani, vinovat împreună cu alţi doi conaţionali – unul de 30 de ani şi celălalt de 39 – de furt agravat în complicitate.

A fost observat în timp ce, pe timpul operaţiunilor de deshumare la 10 ani de la moarte, bărbatul în loc să pună într-o cutie metalică materialele care încă nu erau descompuse sau obiectele prezente în sicriu, le punea mai întâi sub o mănuşă – folosea două în mod special – şi apoi în buzunar. Odată strânse ceva obiecte preţioase din aur, cei trei complici se duceau în diferite magazine “Compro Oro” din oraş pentru a vinde prada.

Au devastat un cimitir la Udine: „Rasa cea mai scârboasă”

Tocmai datorită acestei modalităţi de vânzare, care le-a adus circa 25.000 de euro în 4 luni, au început anchetele: este activă o colaborare între poliţie şi patronii acestor magazine, tocmai pentru a fi demascate asemenea activităţi ilegale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

10% dintre italieni au jumătate din bogăţia ţării

Ministrul Cristian David a prezentat proiectele pentru Diaspora în 2014