in

Operation vote, campania de sensibilizare a cetăţenilor comunitari pentru participarea la vot

Care este gradul de participare politică a numeroşi cetăţeni comunitari rezidenţi în Italia? Câţi dintre ei îşi cunosc propriile drepturi politice şi câţi le exercită deja participând la alegerile europene şi comunale?

Statisticile ne spun că în ambele cazuri este vorba de cifre foarte mici, aşa cum foarte mică este şi participarea imigranţilor proveniţi din ţările Uniunii la activităţile partidelor politice şi a sindicatelor.

O situaţie care denunţă în primul rând o lipsă de informare şi de sensibilizare: proiectul “Operation Vote”, promovat de COSPE şi co-finanţat de Uniunea Europeană, este realizat în cinci ţări (Italia, Austria, Portugalia, Spania, Suedia) de o reţea de asociaţii şi ong europene cu obiectivul de a promova integrarea cetăţenilor comunitari în viaţa politică a ţării în care locuiesc şi de a promova astfel drepturile lor, participând la viaţa publică.

Campania de sensibilizare, care integrează iniţiativele instituţiilor locale şi associaţiilor, utilizează un site în mai multe limbi unde se pot găsi informaţii şi modalităţi de vot, material informativ în limba engleză, română şi poloneză şi un video de animaţie subtitrat în trei limbi.

PENTRU MAI MULTE INFORMAŢII vizitează site-ul www.operationvote.eu



Alegeri europene, înscrieri pe liste până pe 24 februarie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul Cristian David a prezentat proiectele pentru Diaspora în 2014

O nouă linie aeriană va lega Veneto de România, anunţul făcut la Forumul economic de la Verona