in

Jurnaliştii britanici, cuceriţi de Transalpina: „Îți taie răsuflarea”

Catalogat de echipa celebrei emisiuni Top Gear drept cel mai bun drum pentru condus din lume, Transfăgărășanul i-a adus în România și pe cei din echipa publicației auto britanice EVO. Jurnaliștii au testat o mașină pe drumul care șerpuiește prin munți din Muntenia în Transilvania.

Deși au recunoscut că traseul este minunat, ei s-au declarat cuceriți de altă șosea de mare altitudine, mai tânăra Transalpina, care leagă Oltenia de Ardeal. “Cred că Transfăgărășanul a devenit un fel de victimă a propriului succes. Se poate să fi fost aglomerat și înainte, dar cu siguranță de când Top Gear l-a proclamat și promovat drept cel mai bun drum pentru condus din lume, a devenit blocat de oameni care mișună peste tot, nerăbdători să ajungă în vârf”, spun jurnaliștii.

De pe Transfăgărașan, echipa publicației auto EVO s-a îndreptat către Transalpina, remarcând imaginea pitorească a satelor românești de la munte. O dată ajunși pe cea mai înaltă șosea din România britanicii au fost de-a dreptul fascinați. “Transfăgărășanul este absolut minunat, dar există ceva la Transalpina, poate sălbăticia, care îți taie răsuflarea, o dată în plus. Este literalmente un drum care, odată văzut, nu poate fi uitat nicicând”.

Turismul românesc promovat la Madrid cu păhărele de țuică, vin și pălincă. ”Străinii remarcă progresele noastre în modul în care ne promovăm”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Calabria, un român de 47 de ani a violat o bătrână de 83 de ani

Adrian Chifu, primul consilier român în Italia: „Candidez la postul de primar”