in

Incredibil ce au găsit carabinierii în garajul unui cuplu de români din Brescia: bunuri furate de peste 100 de mii de euro

Marți, 18 mai, carabinierii stației Artogne au executat un mandat de arestare împotriva unui cuplu de cetățeni români, el de 33 de ani și ea de 32 de ani, cu domiciliul în Pian Camuno (provincia Brescia). Mandatul a fost emis de Judecătorul de Instrucție de la Tribunalul Brescia, pentru tăinuire în complicitate.

Investigațiile începuseră în aprilie 2020. Carabinierii descoperiseră că soțul și soția erau implicați în „revânzarea online” a unor unelte electrice profesionale, utilizate în mod obișnuit pentru lucrări pe șantierele de construcții.

Reclamele, publicate pe rețelele de socializare cunoscute, au făcut ca militarii să fie suspicioși care, după verificări preliminare, au decis să investigheze problema și au ajuns până la cei doi soți.

După ce le-au identificat locuința, au percheziționat garajul și în interior au confiscat numeroase valize care conțineau mașini de găurit, nivele laser, șlefuitoare și mașini de înșurubat de mărci cunpscute, a căror valoare se ridica la aproximativ 100 de mii de euro.

Incredibil ce depozit de bunuri furate au descoperit carabinierii în garajul unui român din Tivoli. Denunțat pentru tăinuire

Investigațiile ulterioare au dovedit că aceste unelte proveneau toate din furturi comise în numeroase orașe din nordul Italiei și garajul cuplului de români era „ascunzătoarea” în care bunurile furate erau depozitate înainte de a fi vândute și trimise la cumpărători nevinovați.

Din examinarea computerului și a telefoanelor confiscate de la suspecți, au apărut mii de chat-uri referitoare la negocierile pentru cumpărarea și vânzarea instrumentelor de lucru, inclusiv descrieri de produse, fotografii și prețul cerut.

Carabinierii au catalogat bunurile furate și o mare parte din acestea au fost returnate titularilor de drept, care între timp depuseră denunț de furt.

În momentul arestării, militarii au percheziționat din nou casa celor doi, confiscând aproximativ o duzină de unelte, precum și 70 de periuțe de dinți electrice și aproximativ 5.000 de euro în numerar, despre care se crede că sunt de origine ilicită. Bărbatul de 33 de ani a fost dus la închisoarea din Brescia, în timp ce soția sa a fost arestată la domiciliu, potrivit quibrescia.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
munca73

Criză acută de personal. Patronii români se plâng că nu găsesc oameni pe care să îi angajeze

Nu se mai confiscă banii celor care nu declară la frontieră sumele de peste 10.000! Se vor aplica amenzi