in

Prințul Charles va vizita în acest an Delta Dunării

Prințul Charles de Wales va vizita, în prima parte a acestui an, Delta Dunării, a anunțat vineri președintele Consiliului Județean (CJ) Tulcea, Horia Teodorescu, citat de Agerpres. „Deocamdată, am primit doar confirmarea vizitei prințului Charles în Delta Dunării, în prima parte a acestui an. Nu avem alte detalii, dar le vom face publice în funcție de dorința oaspetelui”, a declarat vineri, într-o conferință de presă, președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Invitația lansată în urmă cu șase luni de conducerea CJ Tulcea prințului Charles al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost susținută de ministrul Mediului, Rovana Plumb. Ideea s-a născut după ce un jurnalist al postului Travel Channel, care a filmat, în 2012, cea de-a doua serie a filmului documentar ‘Wild Carpathia — From the Mountains to the Sea’, și-a propus să-l aducă pe prințul Charles în Delta Dunării.

Video/Prinţul Charles promovează imaginea Transilvaniei: “Sunt urmaşul lui Vlad Ţepeş“

„În timpul episodului care a fost filmat în Delta Dunării, cu canotca, reporterul nu mai contenea să spună cât de fabulos este aici. El a fost cel care ne-a zis că nu se va lăsa până când îl va aduce pe prințul Charles în Deltă’, a declarat, în iunie 2013, Ivan Patzaichin, protagonist în cea de-a doua serie a filmului documentar ‘Wild Carpathia — From the Mountains to the Sea’.

Cu o suprafață de 580.000 de hectare, respectiv 2,5 % din suprafața României, Delta Dunării ocupă locul 22 între deltele lumii și locul trei în Europa, după Volga și Kuban. Este una dintre cele mai mari zone umede din lume — ca habitat al păsărilor de apă, dar și cea mai întinsă zonă compactă de stufărișuri.

Prinţul Charles ne promovează din nou ţara

Cu cele 30 de tipuri de ecosisteme și cele aproape 7.400 de specii de floră și faună identificate până în prezent, 38 din acestea fiind noi pentru știință, Delta Dunării constituie, potrivit autorităților, o bancă de gene naturală de o valoare inestimabilă pentru patrimoniul natural universal, fiind a treia zonă din lume în ceea ce privește biodiversitatea după Bariera de Corali, Australia, și Arhipelagul Galapagos (Ecuador). Valoarea universală a Rezervației Biosferei Delta Dunării a fost recunoscută prin includerea acesteia în rețeaua internațională a Rezervațiilor Biosferei, în 1990, în cadrul Programului ‘Omul și Biosfera’, lansat de UNESCO.

Prin venele prinţului Charles curge sânge ardelenesc

Valoarea turistică a județului Tulcea este completată de Parcul Național Munții Măcinului, cea mai veche formațiune muntoasă din România, care numără 2.150 de specii de plante și animale, dintre care 27 nu se regăsesc în alte zone din țară și lume, precum și de numeroasele situri arheologice de importanță națională și internațională, amplasate la contactul dintre podișul Dobrogei și Delta Dunării.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

SUA, ultimatum de la UE în problema vizelor pentru români

Atac împotriva românilor din Sezze: zeci de maşini cu roţile găurite, după un atentat incendiar cu autori necunoscuţi