in

Concursul literar din Cuneo, dominat de românce

Juriul celei de 5-a ediţii a concursului Scrivere altrove a premiat două românce cu locul întâi la categoriile Poezie şi Proză. Concursul este organizat de către Fundaţia Nuto Reveli şi susţinut de către Fundaţia CRT (Cassa di Risparmio di Torino).

Ediţia din acest an s-a bucurat de patronajul Primăriei din Cuneo (Piemonte), astfel că festivitatea de premiere a avut loc pe 11 în Salonul de Onoare al instituţiei citate, în prezenţa primarului Federico Borgna. Conaţionalele noastre au excelat la categoria 2G, rezervată imigranţilor din a doua generaţie sub 30 de ani.


Irina Țurcanu (stânga), Claudia Bolboceanu (dreapta)


 

Astfel, Claudia Bolboceanu (28 de ani), jurnalistă, a câştigat locul întâi cu poezia sa de debut „Cornice della mia infanzia”.

Claudia Bolboceanu se află de şase ani în Italia şi acum locuieşte la Pordenone (Friuli-Venezia Giulia). Provine din judeţul Tulcea, dintr-o familie cu bunic italian. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universitaţii din Trieste, oraş în care a stabilit şi prima colaborare profesională. În prezent colaborează cu cotidianul „Messaggero Veneto”.

La categoria proză, premiul întâi i-a revenit mult mai experimentatei scriitoare Irina Ţurcanu (30 de ani), cu nuvela „Era d’acqua, Marina”.

Irina Ţurcanu a absolvit Facultatea de Filosofie a Universitaţii din Milano şi locuieşte la Piacenza. Cele mai cunoscute romane publicate sunt: Alia, su un sentiero diverso, Seneca Edizioni (2008); La Pipa, Mr.Ceb e l’Altra, Ciesse Edizioni (2011); La frivolezza del cristallo liquido, Absolutely Free Editore (2011). A tradus în limba italiană romanul lui Cezar Paul-Bădescu „Tinereţea lui Daniel Abagiu” (Le giovinezze di Daniel Abagiu, Ciesse Edizioni – 2014).

Cornel Toma

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sărbătoarea Mărţişorului la Roma – spectacolul tradiţional organizat de ARI în 2 martie

Capalbio, îngrijitoare româncă de 41 de ani, accidentată mortal de un BMW