in

Sărbătoarea Mărţişorului la Roma – spectacolul tradiţional organizat de ARI în 2 martie

Asociaţia Românilor din Italia (ARI) organizează duminică, 2 martie 2014 la Teatrul Tendastrisce (Via Giorgio Perlasca 69 Roma – Porta Portese 2) cea de-a VII-a ediţie a evenimentului “Împreună pentru a ne cunoaşte mai bine la Sărbătoarea Mărţişorului”.

În acest an sunt invitaţi artiştii Adrian Enache, Matilda Pascal Cojocăriţa, Horaţiu Cigu, Ştefan Cigu, Evandro Rossetti, Mariana Pachis, grupul folcloric Dor Călător şi Arţăraş. Evenimentul va fi prezentat de Lavinia Șandru, realizatoare RealitateaTV, şi Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Romanilor din Italia.

Prin această acţiune, Asociaţia Românilor din Italia doreşte să contribuie la menţinerea tradiţiei mărţişorului în rândul comunităţii românilor din Italia.

La fel ca şi în anii trecuţi, anul acesta voluntarii asociaţiei vor distribui mărtişoare la Roma, Perugia şi în alte localităţi. La Roma, mărţişoarele vor fi distribuite la staţii de metrou (Anagnina, Tiburtina, Ponte Mammolo), magazine româneşti, târgul Porta Portese şi în cadrul spectacolului.

În cadrul evenimentului din 2 martie, ARI va lansa platforma virtuală „Români din Italia”, instrument prin care componentele reprezentative ale comunităţii româneşti – asociaţii, instituţii, organizaţii politice, sindicate – îşi prezintă activitatea, dialoghează, promovează activităţile de interes comun, cooperează pentru rezolvarea situaţiilor de urgenţă care pot apărea în comunitatea din Italia sau în alte comunităţi ale românilor de pretutindeni.

«Personal, mi-aş dori ca deviza evenimentelor organizate de ARI, “Împreună pentru a ne cunoaşte mai bine” să fie un deziderat comun nu numai al românilor din Italia, ci şi al asociaţiilor şi instituţiilor reprezentative pentru comunitate. Mi-aş dori ca principiul pe care să se bazeze activitatea noastră, a tuturor românilor de aici şi din ţară, să se bazeze pe cuvântul magic „cooperare”», a afirmat Eugen Terteleac, preşedintele ARI.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Am plecat dintr-un stat care-și umilește cetățenii, tratându-i cu dispreț sau ignoranță, dar nu-mi voi renega niciodată originea”

Concursul literar din Cuneo, dominat de românce