in

Alex Alman, de la fotbal la prezentare de modă

Alex Alman, român de 22 ani din Verona, prezintă creaţii ale unor mari case de modă din Milano. Cotidianul L’Arena dedică o pagină întreagă poveştii acestui băiat care juca fotbal la echipa Borgo Milano şi care poate deveni un star în lumea modei.

Alex Alman joacă cu eleganţă, scrie L’Arena. O face când intră pe teren şi poartă tricoul cu numărul 9 al echipei Borgo Milano, echipă din campionatul de categoria a treia. Este riguros când este la defilările de modă şi păşeşte cu dezinvoltură pe podiumuri.

Alex este jucător de fotbal şi pasiunea sa a fost un mijloc optim pentru a socializa cu colegii de şcoală imediat ce a sosit în Italia din România. Italia i-a deschis uşile, l-a primit şi acum i-a oferit o perspectivă de muncă. La restul s-a gândit mama sa. A ascultat-o întotdeauna, chiar şi când el era în ţară şi sfaturile ei soseau din Italia, unde îşi găsise de lucru. Alex, născut în 1989, anul căderii regimului comunist, a rămas cu bunica maternă în România. La şapte ani, după dispariţia bunicii, Alex soseşte în Italia pentru a se alătura mamei. Este o schimbare plăcută noua sa locuinţă, un alt stil de viaţă, o altă lume.

A obţinut o diplomă de expert în afaceri, însă visul său este să se afirme în fotbalul care contează, la profesionişti. Caută o trambulină de lansare cu câteva echipe, vrea să fie fotbalist profesionist, nu se lasă, este încăpăţânat, însă porţile de intrare în fotbalul care contează sunt închise. În vara lui 2008, mare răsturnare de situaţie, nu din punct de vedere al fotbalului, ci profesional.

Semnalul pe care îl aşteaptă Alex nu soseşte din lumea fotbalului, ci din lumea modei. Mama sa l-a înscris la un curs de manechini şi fotomodele. O lume cu totul diferită de cea a fotbalului.

Pentru Alex a început o nouă aventură, cu multe deplasări la Milano pentru a fi prezent la lecţii unde te învaţă abc-ul mişcărilor, te învaţă să gesticulezi şi să zâmbeşti pe un podium în timp ce multe persoane, aşezate lateral, te observă şi îşi iau notiţe. Apoi multe defilări, preselecţii la tv. Milano este un oraş mare, un loc frenetic, Alex cunoaşte multe personaje din industria modei, a spectacolului, un univers fascinant.

Însă imediat ce găseşte puţin timp, fuge la Verona pentru a participa la antrenamente. Alex a intrat în universul modei pe vârfurile picioarelor, cu eleganţă şi ştie perfect că această ocazie, această perspectivă de muncă, nu trebuie să-i scape. (…).

(sursa: L’Arena)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sardegna, război între români şi italieni pentru recoltarea scoicilor

Alegeri 2011/ La Milano, doar opt români pot vota!