in

Noua biserică ortodoxă din Brescia va costa 400.000 de euro, fonduri obţinute din donaţiile credincioşilor

Cu un an întârziere, dar lucrările au fost acum demarate în mod oficial. A început zilele trecute lunga procedură care va duce la realizarea unui oratoriu şi a unei biserici ortodoxe situate pe un teren din zona Sanpolino, la Brescia.

În cartier, biserica ortodoxă a românilor va fi prima creştină, având în vedere că încă lipseşte cea catolică. Proiectul a fost realizat de arhitectul Cesare Castagnari împreună cu un coleg român, Iulian Diaconescu. Structura va avea o suprafaţă de 300 de metri pătraţi.

A fost pusă prima piatră de temelie la biserica românească din Verona

Zona, din proprietatea Primăriei din Brescia, în apropierea staţiei de metrou, a fost dată în concesiune în 2012 comunităţii ortodoxe bresciene pentru 99 de ani, la costul de 85.000 de euro.

Lucrările vor costa circa 400.000 de euro şi vor fi efectuate de firma Edil Quattro costruzioni Srl din Bergamo. Fondurile vor fi obţinute din donaţiile credincioşilor.

A fost deschis un cont pe numele Parohiei ortodoxe române la Bcc Agro bresciano din Brescia San Polo: codul IBAN pentru efectuarea donaţiilor este IT 37 C 08575 112010 00000 183624.

Religia nu cunoaște criza: Biserică de 1 milion de euro la Torino

Parohia Sfânții Împărați Constantin și Elena funcţionează acum în Capela Institutului Razzeti, din via Milano nr. 30. Dar până la mutarea în noua biserică, mai e cale lungă. Depinde în primul rând de fonduri. Parohul din Brescia, preotul Gheorghe Timiş a declarat, pentru Brescia Oggi, că orice donaţie este importantă: «Totul va depinde de ajutorul credincioşilor, de firme, de oricine va voi să ne ajute. Dumnezeu e mare şi suntem siguri că ne va ajuta. Sunt sigur că ne vor ajuta şi credincioşii italieni, care întotdeauna ne-au sprijinit: în fond, construim o biserică creştină, chiar şi 20 de euro sunt importanţi».

Raportul cu biserica catalică din Brescia a fost mereu foarte bun, aşa cum stau mărturie cuvintele episcopului din Brescia, mons. Luciano Monari, care, referindu-se la românii ortodocşi, a spus: «Carissimi fratelli: vi amiamo». Binecuvântarea şantierului a fost programată pentru sâmbătă 5 aprilie.

La Brescia se află o comunitate de circa 15.000 de români.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Veneto, primarii de stânga au pornit cruciada contra cerşetorilor

Tone de peşte pescuite fraudulos, cu plase de 2 km, de către bande de români