in

Traian Băsescu: Aş vota-o pe Elena Udrea la prezidenţiale

Traian Băsescu a spus că ar vota-o pe Elena Udrea în cazul în care aceasta din urmă ar candida la alegerile prezidenţiale. Şeful statului a spus și de ce.

„Are calităţi Elena Udrea, e un om cinstit, nu ştiu să fi luat bani, ştiu că a venit cu o stare materială foarte bună, a venit cu Mercedes, casă şi terenuri, spre deosebire de cei care au venit cu un singur costum în politică şi acum au vile peste tot. Elena Udrea are calităţi morale pentru a fi preşedinte, nu ştiu dacă are forţă să ia voturile, haideţi să vedem rezultate de la orice om. Are dreptul să aibă această aspiraţie. Dacă ar candida, aş pune votul meu în urne pentru Elena Udrea, nu am întrebat-o”, a spus Traian Băsescu.

Deputatul Elena Udrea, şefa neoficială a partidului prezidenţial Mişcarea Populară (PMP), este în centrul atenţiei în plină campanie electorală pentru europarlamentare, după ce a făcut un salt cu paraşuta de 1 Mai şi a pozat alături de şeful statului în tricouri cu mesaje electorale ale Partidului Mişcarea Populară.

Campanie cu înălţime

Udrea a sărit cu paraşuta de la 4.000 de metri pe aerodromul de la Clinceni, Ilfov: „Nu sar doar pentru mine, ci pentru a lansa colecţia de tricouri Mişcarea Populară. Sunt nişte tricouri care emană forţă”, le-a spus Elena Udrea televiziunilor.

„A avut curaj”, a privit-o admirativ preşedintele Traian Băsescu, prezent într-un studio de televiziune şi urmărind aterizarea în direct. „Dacă aş compara-o cu Ponta care stătea cu fundul în barcă, imaginile vorbesc de la sine despre caracterul diferit al celor doi”, a spus Băsescu referindu-se la momentul în care premierul a mers la inundaţiile din Teleorman cu barca trasă de jandarmi.

Ponta: „Băsescu ne atacă cu paraşutele”

Elena Udrea a devenit imediat ţina ironiilor PSD. Liderul PSD, Victor Ponta a atacat-o pe deputata PMP la un eveniment al tinerilor din PSD, spunându-le femeilor prezente că „cea mai mare insultă la adresa unei femei din România e s-o dai exemplu pe Elena Udrea„. Într-un discurs ce s-a dorit ironic la adresa preşedintelui, premierul a spus că „Băsescu ne atacă cu paraşutele„, făcând aluzie la saltul Elenei Udrea.

Liderul pesediştilor şi-a început discursul în faţa tinerilor din PSD, PC, UNPR că se află într-un „loc deschis” şi nu ar dori „să cadă vreo paraşută în cap”.

Posibil candidat la Cotroceni

Elena Udrea a devenit una dintre ţintele predilecte ale atacurilor lui Victor Ponta întrucât este cunoscută ca o apropiată a preşedintelui Traian Băsescu.

Deputata PMP atrage uneori asupra ei o atenţie mediatică foarte mare, uneori în detrimentul campaniei PSD. Un exemplu elocvent în acest sens este chiar evenimentul din 1 mai.

În vreme ce premierul a efectuat un tur electoral de forţă prin Constanţa, Elena Udrea a sărit cu paraşuta pentru a promova tricourile de campanie ale PMP. Acţiunea deputatei fiind mai spectaculoasă decât cea a premierului, ea a atras o mare atenţie mediatică. Ponta şi Udrea sunt vehiculaţi drept candidaţi la alegerile prezidenţiale din noiembrie: Victor Ponta – din partea Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC, iar Elena Udrea din partea PMP şi, eventual, a unor alte formaţiuni dispuse să se alieze cu partidului susţinut de Traian Băsescu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

PSD Italia protestează faţă de numărul mic de secţii de votare: „Din două milioane de oameni, pot vota teoretic maxim 30.000”

Seminar despre spiritualitatea de la Muntele Athos, sâmbătă 17 mai la Accademia di Romania