in

PSD Italia protestează faţă de numărul mic de secţii de votare: „Din două milioane de oameni, pot vota teoretic maxim 30.000”

Pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, în Italia se organizează numai 15 secţii de vot, în numai 7 locaţii din Italia, la sediile consulatelor şi filialelor ICR.

Număr insuficient, consideră organizaţia PSD Italia, care atrage atenţia şi asupra faptului că dublarea secţiilor într-o locaţie este inutilă.

Secţii de vot numai la ambasade, consulate şi sedii ICR: 15 secţii de votare în Italia

Acord de colaborare PSD – PD la Roma, după ce doi ani exponenţii PD Roma „nu au mişcat un deget” în direcţia colaborării cu românii

Secretariatul PSD Diaspora Italia afirmă, într-un comunicat remis redacţiei noastre, că numărul mic de secţii de votare şi distribuirea acestora pe teritoriul Italiei „nu sunt eficiente pentru numărul de cetăţeni români din Peninsulă, circa 2 milioane.”

PSD Italia face următoarele calcule: „Menţionăm că într-o secţie de votare îşi pot exercita dreptul la vot circa 2000 de cetăţeni într-o zi. Multiplicat cu numărul de secţii, ajungem la o cifră teoretică de maxim 30.000 de alegători.”


 


„Distribuirea a doua secţii de vot în aceeaşi locaţie nu este eficientă. Secţiile de votare puteau fi dizlocate în orice altă zonă a Italiei unde prezenţa numeroasă a comunităţii româneşti are nevoie de o secţie de vot.

Această situaţie creată duce la imposibilitatea cetăţenilor romani din diaspora de a-şi exercita dreptul la vot.”, se mai spune în comunicatul Secretariatului PSD Diaspora Italia.

S.C.

PMP Italia: „Se votează doar în 7 oraşe italiene, suntem revoltaţi!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Cetăţenia sportivă”, Marius Vizer a semnat petiția prezentată la PE de o româncă din Italia, Izabela Pulpan, împotriva discriminării copiilor în sport

Traian Băsescu: Aş vota-o pe Elena Udrea la prezidenţiale