in

„Cetăţenia sportivă”, Marius Vizer a semnat petiția prezentată la PE de o româncă din Italia, Izabela Pulpan, împotriva discriminării copiilor în sport

Marius Vizer, Președintele ”Sport Accord” (organizaţie care reunește toate federațiile sportive din lume) și Președinte al Federației Internaționale de Judo, a semnat petiția prezentată de Izabela Pulpan la Parlamentul European în 11 februarie 2014.

Petiția cu titlul ”Cittadinanza Sportiva” a fost aprobată de Parlamentul European și face parte din lupta împotriva discriminării copiilor străini în Italia (și în toată Europa) în lumea sportului. În momentul actual, toți copiii străini care vor să facă sport de performanță, nu sunt acceptați la competiții pentru că ”nu sunt cetățeni italieni”. Petiția prezentată are ca scop stoparea acestei discriminări, oferind posibilități egale tuturor copiilor.

O româncă la Parlamentul European, în apărarea copiilor străini discriminați în Italia

Conferința organizată la Napoli a fost punctul de plecare al proiectului

În 12 noiembrie 2013, în incinta Castelului ”Maschio Angioino” din Napoli, Federația Străinilor în Italia, a cărei președintă este Izabela Pulpan, a organizat conferința cu titlul ”Cittadinanza Sportiva” (Cetățenia Sportivă) care a reunit personalități de seamă, miniștri, deputați, europarlamentari (precum Erminia Mazzoni), Ambasadorul României în Italia – Dana Constantinescu, și a beneficiat de adeziunea personală a Președintelui Republicii Italiene – Giorgio Napolitano.

Marius Vizer a fost susținătorul proiectului de la început

Pregătirile pentru Conferința Internațională ”Cetățenia Sportivă” au început din luna martie 2013.Marius Vizer a fost și cu acel prilej primul personaj public internațional care a crezut în proiect.

Cu ocazia conferinţei, neputând fi prezent la eveniment în Italia, Marius Vizer a trimis o scrisoare care a fost citită în cadrul evenimentului, prin care a exprimat totala sa adeziune la proiect. Așa cum a specificat în scrisoare, Președintele tuturor Federațiilor Sportive din lume a observat prezența ”unui gol legislativ în plan internațional în ceea ce privește dreptul copiilor străini de a participa la competiții”.

Mai mult decât atât, împărtășește aceleași deziderate pentru că el însuși a fost emigrant: ”Fiind eu însumi fost emigrant, cunosc toate etapele procesului de emigrare și integrare socială în țara de destinație și sunt convins că toți oamenii se nasc liberi, egali și cu drepturi, inclusiv de a-și alege ei înșiși țara în care doresc să trăiască și să-și exprime potențialul, pe care să o materializeze mai târziu în bunuri și valori care să contribuie la dezvoltarea societății și umanității pe toate planurile.”

Prezentarea Petiției la Parlamentul European a fost al doilea pas decisiv

”Așa cum am precizat și cu alte ocazii, după conferința pe care Asociația mea a realizat-o cu mari sacrificii în noiembrie 2013, am așteptat ca promisiunile făcute să devină realitate.

Cu acel prilej Primarul orașului Napoli a promis, miniștrii au promis, Președintele De Laurentis de la echipa de fotbal ”Napoli” a promis, dar nimeni nu a făcut nimic! Greșesc, au făcut ceva, au făcut propriile interese!

Cetățenia sportivă înseamnă sacrificiu, luptă pentru propriile drepturi, și, în principiu, în Italia, chiar CONI (Comitetul care reprezintă asociațiile sportive) este cel care a discriminat copiii străini.

Văzând că nimeni nu a făcut nimic, am mers mai departe, nu am renunțat, și cu puteri și mijloace proprii am mers la Parlamentul European, am prezentat petiția care a fost pe deplin aprobată și nu vom renunța până când această discriminare nu va dispărea. Este o promisiune: copiii din toată lumea vor fi toți egali… măcar în sport…” spune Izabela Pulpan.

Petiția va fi dată spre semnare tuturor personalităților

”Dl. Vizer a fost primul care a demonstrat că-şi respectă cuvântul dat și a semnat imediat petiția. Sunt sigură că împreună vom reuși să dăm drepturi egale copiilor în lumea sportivă”.

Așa cum este publicat și pe site-ul oficial al ”Cetățeniei Sportive” – www.cittadinanzasportiva.eu petiția va fi trimisă spre semnare personalităților marcante ale Statului Italian și ale altor state europene, dar și tuturor candidaților la Parlamentul European: ”Suntem în pragul alegerilor. Toți cei care candidează trebuie să împărtășească dezideratele Uniunii Europene, printre care nediscriminarea; este momentul ca toți cei care candidează să demonstreze că nu sunt rasiști; cei care nu vor semna se vor autodeclara rasiști, iar noi vom publica numele lor”, declară autoarea Petiției, Izabela Pulpan.

S.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

EXCLUSIV – Mama româncei ucise la Florența: ”Fata mea va fi înmormântată în Italia, să aibă cine să îi aprindă o lumânare”

PSD Italia protestează faţă de numărul mic de secţii de votare: „Din două milioane de oameni, pot vota teoretic maxim 30.000”