in

Surprinşi de carabinieri furând şuruburi de la şine: ar fi putut cauza un dezastru feroviar

Carabinierii i-au surprins tocmai în timp ce demontau şi aşezau grămadă numeroase şuruburi din fier care ţin unite şinele căii ferate care intersectează un drum provincial. Dacă furtul ar fi fost dus la bun sfârşit, consecinţele ar fi putut fi devastatoare. Trei români au fost arestaţi, scrie La Nazione.

La centrala carabinierilor au fost semnalaţi cei trei bărbaţi care, folosindu-se de câteva unelte, umblau de-a lungul căii ferate în apropiere de trecerea la nivel din Collesalvetti (Livorno). Având în vedere şi situaţia de potenţial pericol pentru cei trei în cazul unei eventuale treceri a unui tren, carabinierii de la unitatea din Collesalvetti au intervenit imediat. La vederea militarilor, cei trei români, care încă se ocupau de demontarea şuruburilor, au abandonat prada şi au fugit, însă au fost blocaţi de militari, ajutaţi şi de o patrulă de la unitatea radiomobilă sosită în sprijin.

Duşi la cazarmă, cei trei au fost arestaţi cu acuzaţia de furt. Prada, peste 230 de kg de material, a fost recuperată în totalitate şi restituită responsabililor de la Căile ferate. Intervenţia militarilor, pe lângă că a dejucat o tentativă de furt, a evitat un risc clar pentru circulaţia trenurilor.

Dintre cei trei arestaţi, Ionel Vaida a mai fost arestat, tot de carabinierii din Collesalvetti, în iunie 2011 pentru infracţiunea de omor din culpă şi fugă în urma unui accident rutier. Bărbatul, pe 9 iunie 2011, la volanul unei maşini, a lovit şi ucis un pieton care mergea pe via San Quirico, fugind fără a oprit pentru a-i acorda ajutor. Fuga sa, însă, a durat numai câteva ore. În urma anchetelor imediate ale militarilor, românul a fost repede identificat şi arestat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Celebrarea iei populare româneşti în Diaspora, la a doua ediţie, Bruxelles și Citadelle de Namur

Ministrul Stanoevici îşi păstrează postul şi organizează întâlnirea diasporei la Costineşti: se vor discuta criteriile de alegere a CONGRESMANILOR DIASPOREI