in

Luna noiembrie în Italia: festivaluri culinare și o zi liberă de la muncă

De la festivaluri culinare și o zi liberă de la muncă până la începutul sezonului de schi, sunt multe de așteptat în Italia în luna noiembrie.

Zilele Tuturor Sfinților și Tuturor Sufletelor

Halloween-ul nu este o sărbătoare atât de mare în Italia, dar nu uitați că a doua zi este o sărbătoare naţională şi cade într-o zi de luni, scrie The Local.

1 noiembrie, Ziua Tuturor Sfinților, cunoscută sub numele de „Ognissanti” sau „Tutti i santi” în italiană, este o sărbătoare oficială. De asemenea, este văzută ca o ocazie specială în multe părți ale țării. În sudul mai religios al Italiei, unde se respectă onomastici sau zilele onomastice ale sfinților, 1 noiembrie este ziua onomastică a tuturor. În această zi, ar trebui să le spui auguri (felicitari) tuturor celor pe care îi cunoști și multe familii marchează ocazia cu – ce altceva? – un prânz mare.

Iar 2 noiembrie este Ziua tuturor sufletelor. Aceasta nu este o sărbătoare legală, dar este o altă ocazie specială. De data aceasta, oamenii duc flori la cimitire pentru a-și onora rudele care au decedat.

În aceste două zile sărbătorite pe scară largă, veți găsi, de asemenea, festivaluri de muzică și culturale și o serie de alte evenimente.

Deși s-ar putea să nu fie atât de multe în calendar ca în anii precedenți, astfel de evenimente sunt acum permise să se desfășoare din nou în Italia – cu cerințele „permisului verde” în vigoare.

Sezonul târgurilor tradiţionale

În această perioadă a anului, orașele și satele din întreaga țară găzduiesc „sagrele” lor tradiționale sau târguri locale care prezintă un anumit tip de produse prețuite. Am ratat aceste evenimente mult iubite anul trecut din cauza restricțiilor pandemice, dar multe s-au întors în 2021.

„Oamenii au trăit pe vremea dinozaurilor”. Românii şi italienii, de râsul Europei

Fiecare sagra poate celebra orice, de la trufe (tartufo) sau dovleac (zucca) la friptură (bistecca), în funcție de partea Italiei în care vă aflați. Găsiți o listă cu evenimente alimentare locale aici.

Există, de asemenea, câteva evenimente majore de vin și produse alimentare italiene luna aceasta, inclusiv mult așteptatul târg de vinuri Vinitaly din Verona, în timp ce faimosul târg de trufe albe de Alba începe pe 9 octombrie, până pe 5 decembrie.

Începe sezonul sporturilor de iarnă

Stațiunile de schi au rămas închise în cea mai mare parte a Europei în timpul pandemiei. Dar sezonul din acest an este mult mai promițător, mai ales în Italia, unde unele pârtii sunt deja deschise și operatorii folosesc certificatul de sănătate Covid, „green pass”, și alte măsuri în speranța de a evita noi restricţii anul acesta.

Găsiți mai multe detalii despre regulile Covid pe pârtiile italiene în această iarnă aici, plus mai multe informaţuu privind regulile în Europa.

Black Friday și Cyber ​​Monday se apropie

Comercianții cu amănuntul sunt pregătiți să ofere o mulțime de reduceri. Black Friday este pe 26 noiembrie, iar Cyber ​​Monday este pe 29 noiembrie.

Marii retaileri italieni care intenționează să participe includ Mediaworld, Euronics, Unieuro și alții – fiți atenți la volantini (fluturași) în afara magazinelor în săptămânile următoare. Și dacă ai pus ochii pe un televizor nou, nu uita că poți aplica și pentru o reducere de 100 EUR de la guvern.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
hotul ucis la Frosinone este albanez

Hoțul împușcat mortal la Frosinone nu era român, ci albanez

ploi furtuna italia

ATENȚIONARE pentru românii din Italia: COD ROȘU de vânt, precipitații abundente și inundații