in

„Oamenii au trăit pe vremea dinozaurilor”. Românii şi italienii, de râsul Europei

Românii au devenit ţinta glumelor pe reţelele de socializare în urma unui Barometru UE despre atitudinile europenilor cu privirile la știință și tehnologie. Românii și italienii sunt cei mai numeroși din UE care cred că primii oameni au trăit pe vremea dinozaurilor. La polul opus, sunt suedezii și belgienii.

La întrebarea dacă este adevărată sau falsă afirmația potrivit căreia ”Primii oameni au trăit în același timp cu dinozaurii?” 34% dintre românii chestionați spun că este adevărat, o creștere cu 13 procente față de 2005, în timp ce 45% spun nu este adevărat, iar 21% răspund că nu știu.

Este cel mai mare procent dintre toate țările Uniunii Europene, la egalitate cu Italia. 34% dintre italieni susțin că este adevărat în creștere cu 2 procente față de 2005, în timp ce 53% spun că este fals. Doar 13% spun că nu știu, relatează Observator News.

Pacient Covid, găsit mort pe marginea drumului după ce a fugit din spital

Dintre celelalte țări europene, doar Albania are un procent mai mare decât România: 48% dintre albanezii chestionați consideră că dinozaurii au trăit în aceeași perioadă cu primii oameni. Media în UE este 20% adevărat, în scădere cu 3%, 66% fals, și 14% nu știu.

Publicate pe platforma Reddit, rezultatele sondajului au atras glume și consternare din partea comentatorilor la adresa românilor, italienilor și a albanezilor. ”Românii s-au uitat la Familia Flinstone și au crezut că este un documentar” este comentariul unui român. ”Albania, este timpul să stăm jos și să discutăm cu tine” a comentat un german. ”Acesta este genul de prostii pe care le-ai auzi de obicei de la concurenții de reality show-uri, aflați în moarte cerebrală”, a scris un francez. ”Iisus Hristos a fost mâncat de un velociraptor” a glumit un neamț. ”Ei bine, este jenant” a scris un italian.

”Trebuie să spun că până acum un moment aveam de fapt o impresie bună despre sistemul de învățământ românesc. Cel puțin românii pe care i-am întâlnit în altă parte au beneficiat foarte mult de asta. Dar poate că doar cei mai deștepți au plecat din țară.” a scris un belgian. La capătul celălalt al clasamentului sunt Suedia și Belgia unde 3, respectiv 5% dintre cei chestionați consideră că dinozaurii au trăit în aceeași perioadă cu primii oameni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Româncă celebră din Italia: „A fi vaccinat este o datorie!”

Mirel Joacă Bine, hoțul ucis la Frosinone, este… în viață, în Suedia