in

“Badante” insultată şi bătută de angajatorul cu dizabilităţi

S-a întâmplat la Marino, lângă Roma. Victima, o îngriitoare româncă de 42 de ani, l-a denunţat pe angajatorul ei după un an de chinuri. Un infern de abuzuri continue pe care femeia era constrânsă să-l accepte pentru a nu-şi pierde locul de muncă.

Insulte, palme, interdicţia de a ieşi din casă. Românca îngrijea un bărbat de 54 de ani din Marino, afectat de dizabilitate motorie care îl constrânge să stea în scaunul cu rotile.

Românca a lăsat acasă, în România, un fiu de 10 ani, pentru a munci pe 900 de euro lunar, plus casă şi masă. Dar nu-şi putea imagina calvarul care o aştepta: bărbatul s-a dovedit autoritar şi violent. În ultima vreme ajunsese chiar să-i refuze permisiunea de a ieşi din casă.

Pe 20 iunie, femeia, profitând de un moment de absenţă a angajatorului său şi-a petrecut seara în oraş, însă la întoarcere bărbatul a obligat-o, drept pedeapsă, să-şi petreacă întreaga noapte în grădină. A doua zi, românca s-a dus la carabinieri.

Militarii, reconstituind totul şi pe baza declaraţiilor unor martori, s-au prezentat la casa bărbatului care, ca să scape de arestare, a încercat să-i lovească pe militari cu autoturismul său. Bărbatul va trebui să răspundă pentru rele tratamente în familie şi ultraj.

Scriitoarea Flavia Piccinni, despre „badante”: «O meserie destabilizatoare»

 

O scriitoare italiancă alături de „badante” în autocarul de România: „Cea mai lungă călătorie din viața mea!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A încercat să se sinucidă, “badante” salvată la Avellino

Proiectul ”Iubesc România”. Studenții români din diaspora ajută bătrânii din țară