in

Adunarea diasporei de la Costinești va avea loc la…Eforie Nord. Inscrierile s-au terminat

Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni anunța, în urmă cu o lună, organizarea în perioada 17 – 24 august a.c., la Costineşti, jud. Constanţa, a celei de-a doua ediţie a programului „Diaspora Estival”. Surse din cadrul DPRRP ne-au informat însă că evenimentul nu va mai avea loc la Costinești, ci în stațiunea Eforie Nord, la complexul ”Steaua de Mare”. Nu știm însă motivele pentru care a fost schimbată localitatea unde se va desfășura întâlnirea de vară a reprezentanților asociațiilor românești din străinătate.

foto – prima editie „Diaspora Estival” – Mangalia, august 2013


Conform informațiilor postate pe site-ul DPRRP, evenimentul, destinat exclusiv românilor din afara graniţelor ţării, are ca principal obiectiv organizarea unor ateliere de lucru, structurate pe următoarele domenii:

  • Afirmarea identităţii culturale şi dreptul la educaţie;
  • Integrare prin mass-media şi dialog intercultural;
  • Rolul diasporei române în promovarea inovaţiei şi dezvoltării durabile în România;
  • Integrare socială şi economică. O perspectivă a comunităţii româneşti;

Ca element de noutate, în cadrul programului va fi introdus un seminar de formare în domeniul managementului de proiect, accesare fonduri europene, transfrontaliere, publice şi nerambursabile.

Persoanele interesate și-au putut exprima dorinţa de a lua parte la eveniment prin completarea unui formular de participare. Acesta trebuia transmis către DPRRP până la data de 20 iulie 2014. Toi cei care s-au înscris până la acea dată vor primi răspunsurile în zilele următoare.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Proiectul ”Iubesc România”. Studenții români din diaspora ajută bătrânii din țară

Poporul român NU CERE SCUZE de la Miss Muretto