in

Controale masive la Rovigo, poliția fiscală a descoperit 100 de români care primeau ilegal PENSIA DE CETĂȚENIE

Controale masive la Rovigo, poliția fiscală a descoperit 100 de români care primeau ilegal PENSIA DE CETĂȚENIE.

Comandamentul provincial al Gărzii de Finanțe din Rovigo a raportat la procuratură 100 de cetățeni de naționalitate română care au primit în mod necuvenit pensia de cetățenie deoarece nu aveau condiția de „reședință”, anunță Il Gazzettino.

Continuând pe o cale de investigație deja consolidată în domeniul venitului de cetățenie, Poliția de Investigații a identificat alte poziții de persoane care au recurs în mod neregulamentar la sistemul Dsu (Dichiarazione Sostitutiva Unica).

Italia, româncă acuzată de înșelătorie: merge la pușcărie sau îi plătește 15.000 de euro bătrânei la care a lucrat

Controale masive la Rovigo

Poliția Financiară din Rovigo, prin corelarea tuturor informațiilor din cele aproximativ 100 de baze de date disponibile, a examinat poziția unui număr mare de persoane care au avut acces la pensia de cetățenie destinată gospodăriilor formate numai din persoane cu vârsta de peste 67 de ani, sau chiar din membri mai tineri, în cazul în care erau persoane cu dizabilități sau care nu erau autosuficiente.

Măsura pensiei de cetățenie, spre deosebire de omologul său, venitul de cetățenie, este o măsură de sprijin „permanentă”, care poate înceta doar odată cu pierderea condițiilor (decesul beneficiarului sau pierderea reședinței pe teritoriul statului).

În cursul analizei lor, finanțiștii au interceptat numeroase conduite ilicite ale unui grup de persoane care au făcut declarații false pentru a obține ilegal sprijinul.

Activitatea specifică desfășurată a permis detectarea prezenței unor persoane care și-au stabilit „instrumental” reședința pe teritoriul statului italian în apropierea cererii de obținere a pensiei de cetățenie.

Verificări încrucișate

În urma verificării încrucișate a informațiilor constatate, s-a putut constata neîndeplinirea condițiilor prevăzute și, prin urmare, obținerea nejustificată a prestației în cauză, întrucât a rezultat că declarațiile și informațiile care stau la baza cererii de acordare a pensiei de cetățenie (rezidența în Italia de cel puțin 10 ani, dintre care ultimii 2 în mod continuu) erau în mod sistematic „false”.

În acest context, a fost identificat un grup de 100 de persoane care, pentru conduita ilicită pe care au adoptat-o, au fost sesizate la diferite parchete naționale pentru infracțiunea prevăzută la articolul 7 alineatul (1) din Decretul-lege nr. 4/2019, convertit cu modificări prin Legea nr. 26 din 28 martie 2019.

În vederea prevenirii agravării infracțiunii și pentru a nu se ajunge la consecințe ulterioare, s-a solicitat emiterea decretelor de sechestru preventiv, în temeiul art. 321 alin. 2 Cod de procedură penală, asupra cardurilor POSTAMAT – Pensie de Cetățenie și a sumelor aferente aflate în stoc, în valoare corespunzătoare Pdc-ului încasat necuvenit, în valoare totală de 311.703,74 euro.

S-a prevenit o fraudă de 7.680.000 de euro

Din punct de vedere al „prevenirii”, s-a estimat o economie de cheltuieli publice pentru cei 100 de beneficiari la aproximativ 7 680 000 de euro, calculată pe baza „speranței medii de viață” a beneficiarilor, conform indicilor ISTAT (82 de ani), în comparație cu suma medie anuală primită (aproximativ 7 560 EUR) și cu vârsta medie a beneficiarilor.

În scopul revocării și al confiscării prestației în ceea ce privește persoanele semnalate, „raportul” prescris, însoțit de toate elementele dobândite, a fost deja transmis cu promptitudine birourilor teritoriale Inps.

De la începutul anului, numărul persoanelor semnalate de Comandamentul Provincial Rovigo a crescut la 192, cu o fraudă constatată de aproximativ 1.000.000 de euro și economii pentru Trezorerie de aproximativ 8.500.000 de euro.

Controalele continuă cu constanță pentru a proteja interesele statului și ale comunității, asigurându-se că resursele publice alocate pentru a face față urgenței economice a celor aflați în dificultate economică sunt alocate corect celor care îndeplinesc cerințele impuse de legislația italiană.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
romance exploatate

Operațiunea ”Afrodita”: Tinere românce exploatate ca escort în Italia și Elveția, obligate să vândă droguri clienților

masuri sociale

De la 1 iulie, noi măsuri sociale: amânarea ratelor la bănci și ajutor financiar pentru pensionarii cu venituri mici