in

Italia, româncă acuzată de înșelătorie: merge la pușcărie sau îi plătește 15.000 de euro bătrânei la care a lucrat

Știri Italia – româncă acuzată de înșelătorie: merge la pușcărie sau îi plătește 15.000 de euro bătrânei la care a lucrat.

Pentru că ar fi înșelat-o pe bătrâna pe care o îngrijea, Tribunalul din Aosta a condamnat-o pe Mariana Arghir, în vârstă de 39 de ani, la un an și opt luni de închisoare, scrie ANSA.

Sentința este suspendată dacă în termen de trei luni o despăgubește cu o plată provizorie de 15.000 de euro pe femeia de 93 de ani pe care o asista ca îngrijitoare în Saint-Vincent.

Italia, viața de coșmar a unei românce, alături de soțul ei: ”O să te omor și apoi voi fi fericit să merg la închisoare”

Italia, româncă acuzată de înșelătorie

Faptele datează din perioada cuprinsă între 2014 și 2018. Potrivit reconstituirii Parchetului din Aosta, Mariana Arghir a avut grijă de fiul cu handicap al bătrânei până la moartea acestuia.

Apoi, câștigând încrederea femeii, aceasta a reușit – potrivit anchetatorilor – să obțină mai multe avantaje, începând cu un loc de muncă „la negru” ca îngrijitoare și o casă închiriată pentru care nu plătise chiria. La scurt timp după decesul fiului bătrânei, aceasta obținuse, de asemenea, aproximativ 8.000 de euro, pretinzând că a fost operată la inimă pentru o boală gravă.

Își achita datoriile la magazinul românesc

Cu o altă ocazie, ea a făcut-o să creadă că trebuie să despăgubească un pieton pe care îl călcase cu mașina, obținând 2.700 de euro. De asemenea, ar fi determinat-o să semneze două cecuri în alb, unul pentru un instalator din țara sa – făcându-i să creadă că în casă a existat o scurgere de apă – iar celălalt pentru a achita o presupusă datorie la o băcănie tipic românească.

Judecătorul a decis, de asemenea, „să nu procedeze din cauza tardivității plângerii” în ceea ce privește acuzația de deturnare de fonduri referitoare la banii primiți de inculpat pentru reînnoirea permisului de conducere al femeii în vârstă și care nu au fost niciodată plătiți, cu scopul de a o menține legată de el, acționând ca șofer al acesteia.

A fost admisă cererea de achitare a procurorului în ceea ce privește folosirea fără drept a cardului bancar cu care – era ipoteza inițială a acuzării – ar fi retras, fără consimțământul bătrânei de 93 de ani, 50.000 de euro de la bancomat între 2016 și 2018.

Avocatul apărării, Ascanio Donadio, a anunțat că va face apel la sentință. Potrivit avocatului, nu a fost vorba de nicio infracțiune sau dare de bani, acestea fiind cheltuieli pe care le făcea bătrâna. Procurorul Maria Luisa Verna ceruse o pedeapsă de doi ani și opt luni de închisoare și o amendă de 2.000 de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
laquila tragedie

L’Aquila, 6 copii secerați de o mașină scăpată de sub control. Un băiețel mort și o fetiță româncă în stare gravă

Alessandro Di Stefano, actor de 44 de ani, moare subit în locuința sa din Cuneo. „O veste groaznică, suntem șocați”