in

Italia, alți 15 români depistați că încasau bani ilegal din venitul de cetățenie, în total 89.000 de euro

Italia, alți 15 români depistați că încasau bani ilegal din venitul de cetățenie, în total 89.000 de euro.

Poliția Locală din Casale Monferrato, în cadrul activităților de investigare desfășurate începând din toamna anului trecut privind presupusa obținere necuvenită a venitului de cetățenie, a sesizat Autoritatea Judiciară cu privire la alte 15 persoane pentru fraudă agravată împotriva statului, scrie ilmonferrato.it.

Italia, alți 15 români depistați că încasau bani ilegal

„Datorită colaborării fundamentale a birourilor municipale competente, a fost posibilă demararea unor investigații care au permis să se stabilească modul în care 15 cetățeni români, beneficiari ai venitului de cetățenie începând cu anul 2021, au certificat în mod fals cerințele necesare pentru obținerea subvenției, inclusiv reședințe fictive în zona Casale”, a comunicat primăria din Casale.

La finalul anchetei, coordonată de comandantul Vittorio Pugno, a fost transmis un raport către Inps pentru a suspenda imediat plata venitului de cetățenie încă în vigoare: „Prejudiciul fiscal total constatat pentru subvențiile încasate necuvenit se ridică la 89 de mii de euro.

Napoli, fraude de sute de mii de euro, 129 de români primeau ilegal ”venitul de cetățenie”

Activitatea desfășurată de către Comandamentul Poliției Locale a permis să se constate, începând cu toamna anului trecut, plăți primite ilegal în valoare de peste 300 de mii de euro și, mai ales, să se inițieze revocarea acestora”.

Comandantul Poliției Locale, Vittorio Pugno, a subliniat: „Nu există niciun dubiu că instituția autocertificării unora dintre cerințele subiective pentru obținerea subvenției, care pot fi verificate doar după depunerea cererii, facilitează săvârșirea acestor metode de fraudă care, mai ales în cazul străinilor, implică adesea alte persoane care gestionează de fapt cardurile în numele beneficiarilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]
diana m 1

Joc și voie bună la Castel Golffredo, cu artiști din România, eveniment organizat de asociația ”Cactus”, la festivalul multietnic

Educator român din Roma, acuzat de pedofilie la o grădiniță din Garbatella. „Le-a dat fustițele jos”