in

Protestul fermierilor din Napoli, lapte vărsat în fața Regiunii. „Peste 100.000 de animale ucise degeaba” – VIDEO

 Știri ItaliaProtestul fermierilor la Napoli – Zilele trecute a avut loc un protest important al fermierilor la Napoli. O procesiune de tractoare, sosirea în fața Palazzo Santa Lucia, reședința regiunii Campania , apoi zeci de litri de lapte vărsați, în semn de protest. A avut loc și înmormântarea simbolică a bivolițelor, ucise conform planului controversat de eradicare a brucelozei și a tuberculozei bovinelor.

Demonstrația crescătorilor de bivoli a avut loc joi, 21 iulie, la Napoli și – anunță organizatorii coordonării unitare a apărării patrimoniului bivolilor – va ajunge la Roma joi, 28 iulie, anunță byoblu.com.

Protestul fermierilor la Napoli – Motivele protestului

Potrivit fermierilor, planul de eradicare a brucelozei și a tuberculozei este inadecvat, iar gestionarea de către consiliul regional în 2015 a dus la o creștere de 20 de ori a cazurilor de infecție.

Protocolul de combatere a contagiunii prevede uciderea animalelor potențial infectate, aceasta a dus la uciderea, în zece ani, a peste o sută de mii de animale, multe dintre acestea s-au dovedit a fi sănătoase în controalele post-mortem, explică fermierii.

„Din 140 de mii de bivolițe ucise, doar 1,4% din analizele efectuate ulterior au rezultat pozitive la bruceloză și tuberculoză”

Protestul fermierilor la Napoli – Ei denunță că această urgență, combinată cu o gestionare greșită a problemei, a dus la închiderea a peste 300 de companii .

„Din 140 de mii de bivolițe ucise, doar 1,4% din analizele efectuate ulterior au rezultat pozitive la bruceloză și tuberculoză”, spun fermierii.

Consilierul regional pentru agricultură Nicola Caputo a raportat că primele doze de vaccin vor ajunge pe 10 august , între timp însă, controalele pentru eradicarea epidemiei au consecințe grave: demonstranții au spus că dacă o fermă are 20% din bovine infectate, restul de 80% sunt adesea ucise.

Români din Italia se alătură protestelor împotriva introducerii Green Pass. ”Badantele românce sunt disperate”

Destinația Roma

La protestul de joi, început la Giugliano cu o procesiune de tractoare îndreptată spre Palazzo Santa Lucia, au participat peste o sută de crescători și primarii din Casal di Principe, Casapesenna, Caiazzo, Aversa, Santa Maria La Fossa, Pietramerala și Castel Volturno, care își exprimă sprijinul pentru manifestanți și cer deschiderea unui dialog cu consiliul regional.

Protestul nu se va opri la Napoli, pe 28 iulie va avea lo o întâlnire la Roma pentru o procesiune, scopul fiind obținerea unei întâlniri cu liderii partidelor naționale.

Ministrul Sănătății din Italia, întâmpinat cu proteste la Florența și la Spezia: „Bufon, Asasin” – VIDEO

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]

Genova, infirmier moare în timp ce face jogging, iar un lucrător moare la muncă la hotel. „Probabil din cauza căldurii”

ilona disparuta ravenna

Italia, adolescentă de 16 ani dispărută de acasă din 21 iulie. Apelul disperat al mamei: ”Ilona, nu mai pot închide ochii. Mama te iubește”