in

Silviu Ciubotaru, campanie “din uşă în uşă” la Ciampino

Silviu Ciubotaru, preşedintele asociaţiei “Noi suntem români”, şi-a anunţat candidatura pentru un post de consilier la Ciampino, lângă Roma. Anunţul a fost făcut duminică, 27 martie, în cadrul unei întâlniri cu membrii ai comunităţii şi cu exponenţi ai Partidului Democrat, partid susţinut de român. La prezentarea candidaturii au fost prezenţi: Simone Lupi, care aspiră la funcţia de primar al oraşului, consulul României la Ancona George Teseleanu şi deputata de PSD Cristina Dumitrache.

“Mi s-a propus, din partea Partidului Democrat, să reprezint comunitatea de români din Ciampino la alegerile administartive din mai şi am acceptat să candidez pe lista care îl susţine pe Simone Lupi”, ne-a spus Silviu Ciubotaru, după anunţul oficial.

La Ciampino, oraş cu 38.000 de locuitori, îşi au reşedinţa circa 1200 de români, iar Silviu a început deja să-şi informeze alegătorii potenţiali cu privire la modalitatea de înscriere pe listele electorale: “le spun românilor cum trebuie să se înscrie pe liste, până acum am înscris 120 de conaţionali”.

Simone Lupi l-a convins pe Silviu Ciubotaru că va încerca să se ocupe, în calitate de primar, şi de problemele comunităţii de români. “Sunt convins că doar împreună cu românii din Ciampino voi reuşi să fac ceva pentru comunitate”, spune Ciubotaru, adăugând că tocmai din discuţiile purtate cu românii şi-a dat seama care sunt problemele principale cu care ei se confruntă: “dacă voi fi ales, una din priorităţile mele este demararea unui curs de limbă română pentru copii. Mi-am dat seama cât este de importantă învăţarea limbii române, chair şi pentru fiul meu, născut aici, care nu prea vorbeşte limba maternă”.  Un alt lucru pe care îl cer românii este să aibă acces la casele populare din localitate, “la care au dreptul, în calitate de cetăţeni comunitari”. Mulţi români, susţine Ciubotaru, se plâng “că nu-i ascultă nimeni când se duc cu diferite cereri la primărie”.

Silviu nu intenţionează să-şi facă o campanie costisitoarea, “pentru că nu am resursele financiare pentru a o face, şi nici nu îmi place ideea. Nu voi face cine pentru alegători ci prefer să mă duc din casă în casă şi să vorbesc cu oamenii. Până acum, am cheltuit circa 200 de euro pentru fluturaşi şi afişe, plus cheltuielile telefonice şi cele pentru fotocopii. Principala resursă pe care o pun la dispoziţie este timpul meu liber”.


Silviu Ciubotaru recunoaşte că în România a făcut o politică de dreapta, fiind înscris în fostul Partid Democrat, dar în Italia este convins că “actualul PDL nu a făcut nimic concret pentru diasporă, pe când PSD-ul a făcut un acord pentru a propune candidaţi români pe listele PD”. Oricum, Silviu Ciubotaru şi-a dat seama că românii din Ciampino devin circumspecţi “când aud de politică”, de aceea el le povesteşte românilor de activitatea pe care a desfăşurat-o în ultimii ani în Peninsulă, ca preşedintele asociaţiei “Noi suntem români” şi de proiectele pe care le-a relizat în primul rând la nivel social.

Silviu Ciubotaru are 42 de ani, s-a născut la Focşani, lucrează ca agent colaborator la o agenţie de investigaţii şi securitate, locuieşte la Ciampino cu soţia şi cei doi băieţi.

Miruna Cajvaneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Il Mattino: Aşa fură românii slujbele napolitanilor

Eveniment editorial – “România culturală azi”, in limba italiană