in

Italia, pe rafturile magazinelor au ajuns chipsurile cu făină de insecte. ”Sunt gustoase, fiecare tip are propria sa aromă”

Știri Italia: Sunt chipsuri cu făină de insecte produse de Fucibo, o companie din provincia Vicenza: chipsurile conțin 10% larve de Tenebrio molitor (larvă galbenă din făină) sub formă de praf. Compania: „Insectele comestibile sunt gustoase, o sursă de proteine complete”.

În țara care se mândrește cu una dintre cele mai importante tradiții culinare din lume, chipsurile cu făină de insecte și-au făcut loc în comerțul alimentar, scrie Corriere della Sera.

Italia, pe rafturile magazinelor au ajuns chipsurile cu făină de insecte

Sunt vândute în unele supermarketuri din provincia Brescia, ca în Bassa, dar și în piețele din Alto Mantovano, cum ar fi „Tosano” din Castiglione delle Stiviere, care, nefiind departe de granița cu Montichiari, este frecventată de mulți locuitori din Monteclaren și din localitățile învecinate.

Astfel, prima linie de produse pe bază de insecte a ajuns pe rafturile supermarketurilor și în câteva case ale cetățenilor din Brescia.

Este vorba de chipsuri cu făină de insecte produse de Fucibo, o companie din provincia Vicenza, în două variante: cu brânză și cu aromă de pizza. Da, dar cu ce ingrediente sunt făcute?

Larve de Tenebrio molitor (larve de făină galbenă)

După cum se menționează pe ambalajele expuse în supermarketuri, chipsurile conțin făină de porumb, făină de linte (15%), 10% larve de Tenebrio molitor (larve de făină galbenă) sub formă de pudră, ulei de floarea-soarelui, arome naturale și sare.

Compania din Vicenza, care vinde aceste produse online și care a început recent să aprovizioneze unele supermarketuri, a explicat pe site-ul său motivele pentru care insectele ar trebui consumate:

„Insectele comestibile sunt gustoase, fiecare tip are propria sa aromă, o nuanță caracteristică, în unele cazuri foarte ușoară, în altele mai prezentă. În starea lor naturală, mulți le asociază gustul cu cel al nucilor prăjite, al migdalelor, dar, desigur, pot fi aromatizate după bunul plac.

Sunt hrănitoare, deoarece conțin toți nutrienții esențiali, în special proteine complete, grăsimi, fier și zinc. Acestea sunt versatile și durabile, deoarece sunt mult mai eficiente decât animalele pe care le creștem în prezent în ceea ce privește transformarea alimentelor pe care le consumă în proteine.

Au nevoie de puțin spațiu și de puțină apă pentru a fi crescute, se reproduc rapid, iar ciclul lor de viață implică foarte puține emisii de gaze cu efect de seră. În cele din urmă, acestea se încadrează în economia circulară”.

Compania produce și biscuiți cu făină de insecte

Printre altele, compania produce și biscuiți cu făină de insecte. Este greu de spus, în acest moment, dacă aceste produse vor intra în tradiția culinară din Brescia. Deși, în era globalizării, astfel de alimente ar putea fi cumpărate de mai mulți cetățeni străini care erau deja obișnuiți să mănânce mese pe bază de insecte în țările lor de origine.

Între timp, compania din Vicenza, mizând pe comunicare, a încercat să evidențieze valoarea nutritivă a acestui tip de chipsuri: „Insectele sunt o sursă de proteine complete, fier, vitamine. De asemenea, sunt incredibil de durabile, deoarece necesită mai puțină apă, mai puțină hrană și mai puțin sol decât creșterea tradițională a animalelor (bovine, porcine, ovine, păsări de curte)”.

Aceste chipsuri sunt fabricate în Italia „cu cele mai bune materii prime, fără scurtături”, a explicat Fucibo, „și fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea, și sunt singurele cu făină de insecte autorizate de Comunitatea Europeană.

Da, pentru că Europa a autorizat până acum viermii de făină, lăcustele și greierii de casă pe piața alimentară. Dar să revenim la gustările cu mâncare de insecte, mai multe persoane le-au gustat deja. Sunt sub formă de biluțe”, a spus Anna, care locuiește în Montichiari, „și le-am încercat pe cele cu aromă de pizza.

”Trebuie să spun că gustul, deși sărat ca toate aceste gustări, nu este diferit de celelalte chipsuri pe care le mănânc”, a spus ea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Inundații catastrofale în Marche: cel puțin 9 morți, 4 dispăruți și 50 de răniți. „Dumnezeu să ne ajute”

angajat asasin

Sicilia, româncă acuzată că ar fi angajat un asasin cu 4.000 de euro pentru a-i omorî vecinul. ”Mint, vor să mă ruineze!”