in

Ministrul Stanoevici susține votul prin corespondență. ”Nu ştiu însă când va putea fi pus în practică, în acest an nici într-un caz”

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că statul român nu are „o imagine clară a prezenţei românilor în străinătate”, singurele informaţii certe fiind că în Italia sunt peste un million, iar în Spania aproape un million de români. Răspunzând unei alte întrebări, Bogdan Stanoevici a spus că este un susţinător al votului prin corespondenţă, dar că implementarea unui astfel de proiect este complexă, scrie Mediafax.

Ministrul Bogdan Stanoevici: ”Nu ştim câţi români sunt în afara graniţelor. Lucrând la negru în străinătate, românii nu apar în evidenţele statelor”

„Absolut, numai că problema este că implementarea unui astfel de proiect este extrem de complexă, necesită nu numai capital financiar, ci şi uman. E vorba de tehnologie, de un sistem de securizare care să nu poată fi folosit în detrimental scopului pentru care a fost creat, dar este o cerere care vine de peste tot din lume şi, într-adevăr se lucrează la acest lucru”, a afirmat ministrul Stanoevici.

El a precizat însă că nu ştie când va putea fi pus în practică votul prin corespondenţă, iar în acest an „nici într-un caz”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

PSD Diaspora se pregătește de alegeri: a anunțat lansarea oficială a filialei PSD Germania

Leontin Vlass, despre desemnarea „congresmanilor” din Italia: „Atenţie la impostură!”