in

PSD Diaspora se pregătește de alegeri: a anunțat lansarea oficială a filialei PSD Germania

PSD Diaspora anunță lansarea oficială a filialei PSD Germania. Începutul lunii septembrie a adus, pentru PSD Diaspora, o nouă organizație teritorială, și anume PSD Germania. În cadrul unui eveniment la care au participat membri PSD Germania, simpatizanți ai PSD, reprezentanți ai comunitaților locale, alături de membri ai conducerii centrale a Organizaţiei PSD Diaspora, au fost puse bazele unei noi structuri a PSD.

George Badea (foto) a fost ales in funcţia de preşedinte al PSD Germania.

Constituirea acestei noi filiale reprezintă un puternic semnal privind interesul pe care PSD îl are faţă de întărirea relaţiilor de colaborare cu partidele din Germania, în special cu Partidul Socialist German – SPD – un vechi partener al PSD, în condiţiile în care astfel de parteneriate sunt deja constituite la nivelul Parlamentului European. Reconfirmă de asemenea şi interesul pe care social-democraţii îl au pentru cetăţenii români aflaţi pe teritoriul german.

Cu această ocazie, Mihnea Costoiu, Preşedintele Organizaţiei PSD Diaspora, a declarat: „Cred cu tărie că este momentul ca relaţiile de colaborare dintre PSD şi partidele din Germania să cunoască o nouă dimensiune, care să aducă în rândul opiniei publice din România o schimbare de percepţie asupra rolului şi importanţei pe care Gemania o poate avea în cadrul parteneriatelor pe care partidul nostru intenţionează să le continue şi să le diversifice, atât la nivel european, cât şi la nivel bilateral.

Este cunoscut faptul că Germania este unul dintre statele cu care România are puternice legături, ce ţin atât de trecutul său istoric, prin prisma importanței comunităţii de germani din ţara noastră, cât şi de relaţiile economice sau comerciale. Nu în ultimul rând, trebuie spus că Germania a reprezentat încă de la început una dintre principalele state de destinaţie spre care au migrat mulţi dintre români, odată cu deschiderea graniţelor şi instituirea regimului liberei circulaţii.

Este momentul ca vocea românilor din această ţară să înceapă să devină tot mai bine auzită, iar PSD intenţionează să devină unul dintre cei mai importanţi actori care vor sprijini acest lucru”.

Secretarul General al PSD Diaspora, Stela Arhire, a menționat că între social-democraţii români şi cei germani a existat o strânsă colaborare, concretizată în schimburi de experiență politică, traininguri și cursuri pentru viitori politicieni și sprijin reciproc în organizarea alegerilor: „Mă bucură nespus și mă onorează faptul că sunt parte a unui moment istoric, pentru care am muncit, deopotrivă, toți membrii organizației PSD Diaspora.

Respectul pentru social-democrații germani l-am avut încă din primii ani de politică, aceștia constituind un reper în formarea mea ca tânăr politician. Prin înființarea PSD Germania, ne propunem să venim cu un ajutor suplimentar pentru comunitățile de români din Germania, care au nevoie de tot sprijinul nostru, dar și pentru a dezvolta rețeaua de membri și activiști ai PSD în Europa”.

07 septembrie 2014
Biroul de presă al PSD Diaspora

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul Bogdan Stanoevici: ”Nu ştim câţi români sunt în afara graniţelor. Lucrând la negru în străinătate, românii nu apar în evidenţele statelor”

Ministrul Stanoevici susține votul prin corespondență. ”Nu ştiu însă când va putea fi pus în practică, în acest an nici într-un caz”