in

Ravenna, spectacol de zile mari, cu ocazia ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI, organizat de asociația românească DOR

În zilele de 3 și 4 decembrie, Asociația de Promovare Socială „DOR” Ravenna, Regiunea Emilia- Romagna, Italia, a organizat un spectacol dedicat ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Departamentului Românilor de Pretutindeni (DRP).

Evenimentul s-a bucurat de o mare reușită, un spectacol extraordinar, în care iubirea, armonia, uniunea , muzica și jocul s-au împletit într-un mod armonios. Publicul s-a bucurat de prezența unor talentați interpreți veniți din România iar o parte din aceștia fiind rezidenți în Italia.

Ravenna, spectacol de zile mari, cu ocazia ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI

La eveniment au fost prezenți din partea Consulatului General al României la Bologna Consulul General a.i Edmond Neagoe împreună cu soția Carmen Neagoe , artiști sosiți din țară precum: Crinu Spătaru, Drăgan Ion, Victorița Lăcătușu din cadrul Ansamblului ,,Doina Gorjului” și artiștii de muzică populară stabiliți în diaspora: Maria Ciobotaru, Angelica Maxim, Maria Ardelean, Claudia Danca, Valentin Constantin Ciurcă și Nicolae Oros.

Prin deosebita lor măiestrie Ansamblul de dansatori ,,Doina Ilfovului” , prof. coregraf Daniela Mândroc, Taraful Sucevean ”Florin Mucea” din Bucovina, sprijiniți de sunetistul Iulian Cînepă din Ravenna, au reușit să țină publicul conectat în permanență cu armonie și voia bună.

Cea mai mare surpriză: copiii

Evenimentul a fost moderat de către Adriana Ștefan, fostă prezentatoare la Etno Tv. De asemenea, în cadrul aceleiași manifestări, cea mai mare surpriză oferită publicului spectator au fost copii Școlii Românești din cadrul Asociației de Promovare DOR, care au ieșit pe scenă purtând cu toții pe brațe, cu mândrie, un tricolor imens. Programul artistic cu cântece populare oferit de copii a reușit să emoționeze profund și să ostoiască dorul de casă celor prezenți la manifestare.

Copiii Școlii Românești din Ravenna și Ansamblul de dansatori „Doina Ilfovului” au primit cadouri din partea consulului general a.i.Edmond Neagoe, reprezentantul Consulatului General al României la Bologna iar Președinta Asociației de Promovare Socială „DOR” Ravenna, Nina Dobrin, le-a oferit cadouri constând în produse de îngrijire personală „Oriflame” Italia, manager Magda Niculae.

Diplome de excelență

De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment, Consulatul General al României la Bologna a conferit două diplome de excelență, pentru merite deosebite și implicare în activitatea profesională desfășurată: Nina Dobrin, ” Profesorul Anului 2022 ” și ” Managerul anului 2022″ Magda Niculae, managerul firmei „Oriflame” Italia.

Spectacolul s-a incheiat cu cântecul ,,Cântă cucu-n Bucovina,, sub ropotele de aplauze ale publicului spectator.

Standul cu produse tradiționale și preparate românești pregătite de către Nina Dobrin, președinta Asociației de promovare socială „DOR” și standul expozițional cu costume populare românești ale firmei „Costume Populare Maria „, au constituit atracția tuturor celor prezenți la eveniment.

Manifestația culturală dedicată Zilei Naționale a României, a avut un puternic impact și în presa românească, fiind mediatizată pe prima pagină a ziarului Monitorul de Suceava din 05 decembrie.

Asociația de Promovare Socială „DOR” din Ravenna, condusă de către președinte Nina Dobrin, mulțumește frumos tuturor participanților cât și Departamentului Pentru Românii de Pretutindeni pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment.

comunicat – Nina Dobrin
președinta Asociației de promovare socială ”DOR”, Ravenna

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, două valuri de frig polar până la Crăciun, prognoza meteo: „Zăpadă, ger și furtuni”

digitalizare servicii consulare

Vești bune pentru diaspora: Buget mai mare pentru digitalizarea serviciilor consulare. ”Eliminarea birocraţiei, a cozilor interminabile, a timpului piedut”