in

Italia, și-a abandonat colega căzută la locul de muncă și a fugit, o româncă ar putea plăti 50.000 de euro daune

Italia, și-a abandonat colega căzută la locul de muncă și a fugit. Bucătăria Spitalului Maria Cecilia din Cotignola, 9 mai 2018. Dintr-o dată, ajutorul de bucătar se simte rău și se prăbușește pe podea, cerând ajutor. La locul de muncă se afla Cristina Batoaia, o femeie de 51 de ani, de origine română, rezidentă în Faenza, care se ocupa de bucătărie în acel moment și care a ajuns să fie judecată pentru fugă de la locul accidentului, scrie ilrestodelcarlino.it.

Potrivit rechizitoriului, femeia de 51 de ani a ignorat-o pe asistenta bucătăreasă și nu a ajutat-o, cerând ajutor, ci a plecat, fără să se îngrijoreze. În acel moment a intervenit un alt coleg care, informat de Batoaia, a alertat 118.

Citiți și: Oroare la Fermo, menajeră atacată de câinii familiei unde lucra, medicii i-au amputat o mână și un picior

Italia, și-a abandonat colega căzută la locul de muncă și a fugit

Raportul medicului care l-a examinat pe ajutorul de bucătar vorbește de un prognostic de 15 zile cu „sindrom situațional de spondilită anchilozantă paroxism dureros anchilozant, reacție la stresul de la locul de muncă și policontuzii cu entorsă de coloană cervicală”.

Pe scurt, accidentul cu fugă de la locul faptei ar fi provocat un prejudiciu pentru care procurorul adjunct Marianna Piccoli a cerut ieri, în cadrul audierii în fața judecătorului monocratic Tommaso Paone de la Tribunalul din Ravenna, plata unei amenzi de 2.000 de euro de către femeia de 51 de ani.

Pentru ea, avocatul care o apără pe asistenta bucătarului, avocatul Paolo Zoli, a solicitat plata a 50 de mii de euro drept daune-interese, precum și 20 de mii de euro drept daune provizorii. Pe de altă parte, avocatul Giorgio Guerra, care îl apără pe inculpat, și avocatul Lorenzo Marangoni, care apără grupul Gvm din care face parte Spitalul Maria Cecilia din Cotignola, au cerut achitarea pentru că fapta nu există, sau, alternativ, pentru că nu constituie o infracțiune, sau, alternativ, pentru că este deosebit de firavă.

În acest moment, după posibilele replici programate pentru jumătatea lunii mai, se așteaptă sentința judecătorului.

Procesul pentru fugă de la locul accidentului, care se va judeca la mijlocul lunii mai.

În special, în timpul audierii de ieri, avocatul femeii de 51 de ani și avocatul clinicii au exclus legătura de cauzalitate între neacordarea de asistență și raportul medicului. În acest sens, în timpul procesului a fost audiat și un consultant tehnic, medic legist, pentru a exclude daunele cauzate de o eventuală întârziere a salvării.

În special, avocații au subliniat că lipsa de asistență nu are nicio legătură cu patologia de care suferea bucătarul asistent. Printre altele, apărarea inculpatei a explicat că era mai potrivit ca un alt coleg să o salveze pe asistenta bucătăreasă în locul lui Batoaia, deoarece cele două femei nu erau în relații bune de muncă și chiar în dimineața incidentului a existat o mică neînțelegere.

Avocatul, domnul Zoli, a avut un punct de vedere complet diferit, povestind cum patologia de care suferă clienta sa, care are un handicap de 50%, o determină să ia medicamente care provoacă exacerbări care o obligă să încetinească ritmul, dar și să lipsească de la serviciu. Acest lucru ar fi creat un disconfort în rândul colegilor care ar fi privit-o în mod discriminatoriu.

Cu ocazia incidentului din 9 mai 2018, în special, Batoaia, în loc să o salveze pe femeie, tot potrivit avocatului Zoli, ar fi ignorat-o, crezând că glumește, ba chiar ar fi luat-o în derâdere. Și abia după câteva minute a alertat un alt coleg care a intervenit. De aici și procesul pentru fugă de la locul accidentului, care se va judeca la mijlocul lunii mai.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
înjunghiat soțul gât fața fiului

Italia, și-a ucis soțul înjunghiindu-l gât în fața fiului lor de 15 ani, reacție în urma problemelor financiare din familie

Indicatorul Situației Economice Echivalente)

ISEE: pentru ce este necesar și cum să-l cereți. Expertul răspunde