in

Interdicții la Bologna, a luat amendă de 200 de euro pentru că făcea grătar în grădină

Interdicții la Bologna, a luat amendă de 200 de euro pentru că făcea grătar în grădină. Interdicțiile anti-smog impuse până la sfârșitul lunii aprilie includ și „arderea” în aer liber. Polițiștii locali s-au prezentat la domiciliul unui bărbat de 30 de ani și l-au amendat, scrie corrieredibologna.it.

Citiți și: Turistă furioasă: 20 de euro pentru o cafea și apă într-un bar la lacul Como. ”Ca și cum am fi în Capri”

Interdicții la Bologna, nu grătar în grădină

În orașul în care ultra-ecologii dezumflă roțile SUV-urilor lor în semn de protest, familiile luptă împotriva depășirilor continue de Pm10, iar autoritățile locale urmăresc proiectul de lărgire a șoselei de centură și a autostrăzii, chiar și un grătar în propria grădină te poate costa scump. Mai ales dacă decideți să faceți grătarul în aer liber în zilele „interzise”.

Pentru că interdicțiile anti-smog, active la Bologna, ca și în cea mai mare parte a regiunii Emilia-Romagna, de la începutul lunii octombrie până la sfârșitul lunii aprilie, nu afectează doar cele mai poluante vehicule diesel și mașinile pe benzină mai puțin moderne.

Printre măsurile antipoluare se numără și interzicerea ”arderii” în aer liber

Măsurile de urgență în caz de aer irespirabil includ, de asemenea, interzicerea „arderii” în aer liber. Și astfel se poate întâmpla să ajungi să fii amendat pentru un cârnat la grătar prea mult, așa cum i s-a întâmplat acum o duzină de zile, în suburbiile din Bologna, unui calabrez de 30 de ani care nu a putut rezista chemării flăcărilor.

Este greu să nu simți magia primelor duminici care anunță primăvara. Soarele care începe să încălzească zilele, dorința de a fi în aer liber și de a mânca cu prietenii. Mai ales dacă ai norocul de a avea o grădină în spatele casei, câțiva metri pătrați de verdeață între clădiri, câteva mese de plastic și un grătar.

Probabil că acesta a fost gândul bărbatului de 30 de ani din Calabria care, duminică, 19 martie, a pregătit cărbuni, coaste, cârnați și a deschis grătarul în grădina sa de la periferia orașului.

Amendă de 200 de euro pentru grătar

Ceva, însă, a mers prost. Poate că a ridicat tonul un pic prea sus, deranjându-i pe unii vecini care au decis să petreacă o duminică liniștită acasă. Sau poate că, chiar în acea zi, o patrulă a poliției locale din Bologna a decis să își înăsprească controalele anti-mog, intrând pe cele mai îndepărtate străzi din suburbii în urma mirosului de cărbuni.

Cert este că, în jurul orei 14.00, poliția a bătut la ușa bărbatului de 30 de ani și a emis o sentință fără drept de apel: „Într-o zi de sărbătoare declarată de regiunea Emilia-Romagna cu o măsură de urgență împotriva smogului, acesta folosea grătarul pentru a frige carne”. Până pe 19 mai, tânărul poate plăti amenda în cuantum redus de 200 de euro. Sau se poate opune, invocând dreptul său inviolabil de a face grătar.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Sicilia, fetiță română de 4 ani moare la spital

Sicilia, fetiță română de 4 ani moare la spital, la câteva ore după internare

Muncitori români căzuți de pe acoperiș

Latina, doi români și un italian căzuți de pe acoperiș în timp ce instalau panouri fotovoltaice