in

Departamentul Românilor de Pretutindeni discriminează copiii diasporei

Departamentul Românilor de Pretutindeni discriminează copiii diasporei. Privesc cu stupefacție anunțul tardiv cu privire la organizarea taberelor ARC, a 16-a ediție anunțată cu emfază de către secretarul de stat al DRP, anunț care privește primirea a „nu mai puțin de 5000” de tineri din afara țării în taberele organizate de statul român pentru „toți românii din diaspora și din comunitățile istorice” conform programului “Taberele ARC” pentru anul 2023, derulat sub egida marii personalități a lui Dimitrie Onciul”.

Departamentul Românilor de Pretutindeni discriminează copiii diasporei

Pe site-ul departamentului este specificată implicarea DRP, astfel: “Organizatorii vor suporta cheltuielile de cazare şi masă pentru toţi participanții din cele șase tabere. De asemenea, DRP va organiza şi va suporta transportul pentru participanţii din comunităţile istorice, precum şi cheltuielile de transport din Bucureşti până la tabere şi retur pentru grupurile participante din diaspora”.

Copii românilor din diaspora de mobilitate de ce sunt ocoliți de avantajul susținerii cheltuielilor de transport din țara de origine? De ce există asemenea discriminări? Părinții copiilor din diaspora sunt cumva milionari? Mă întreb ce o fi în mintea acestor oameni, atunci când anunță pompos programe gen “taberele ARC”, din moment ce le anunță târziu pentru ca părinții acelor copii să poată achita costurile călătoriilor?

De aici se înțelege ușor și bătaia de joc a Departamentului Românilor de Pretutindeni la adresa românilor din diaspora și comunitățile istorice, lipsa de seriozitate. Fac aici apel la deplasările externe, adevărată activitate în scop turistic a secretarului de stat și însoțitorilor săi cu prezență inutilă în Occident, cheltuieli pe care acesta va trebui să le explice în detaliu, vizite externe sunt achitate din bani publici.

Dacă lipsește ceva, cuiva, pentru a naște idei benefice românilor din diaspora de natură a oferi soluții complete “până la capăt”, rog conducerea DRP să își pună întrebarea asupra costurilor pe care le au de înfruntat părinții acestor copii care vor să participe în Taberele ARC!

Haide să o spun mai clar

Dragă domnule secretar de stat al DRP, dacă noi românii plătim cheltuielile ocazionate de vizitele pe care le efectuezi în străinătate, de ce nu te-ai îngrijit de acoperirea costurilor pentru transportul copiilor la Taberele ARC?

Uite, noi, românii îți oferim acest conform în asumarea cheltuilor tale publice, dar același lucru îl dorim și pentru copii românilor din diaspora. De ce ai anunțat atât de târziu organizarea acestor tabere și de ce ai anunțat atât de târziu etapa înscrierii?

Părinții acestor copii nu sunt angajați în sectorul public, nu sunt cu toții plătiți de la bugetul de stat așa cum ești plătit dumneata! Părinții acestor copii se chinuie prin străinătate pentru orice bănuț câștigat pentru a face un viitor copiilor, în străinătate, acolo unde au plecat tocmai din cauza hoției unor politicieni care au condus țara, a unor politicieni care au guvernat prost, venind cu soluții pe jumătate.

Vor strânge din dinți

Sunt absolut convins că șefii DRP în frunte cu secretarul de stat vor strânge din dinți la citirea acestui articol care va provoca zbaterea neuronilor agitați post lectură, vor înjura lent și între patru pereți, ca lipsă caracteristică a curajului în a-și recunoaște greșelile anunțate și evidențiate tocmai de românii din diaspora, ca lipsă de curaj caracteristică în a emana un minim punct de vedere ca drept la replica, unul serios, cu repararea greșelilor din anunțul inițial și acoperirea tuturor costurilor pentru deplasarea copiilor din diaspora.

După opinia exprimată și atenționarea conducerii instutiției asupra bătăii de joc la adresa părinților copiilor români din diaspora, ca DRP, în loc să soluționeze problema și să ofere, în ultimul ceas, posibilitatea acoperirii costurilor de transport pentru participanții la Taberele ARC, mă aștept, așadar, ca din partea conducerii DRP cu tot alaiul să înceapă să înjure, să se umfle în pene și să acționeze mediocru, prin atacuri meschine asupra criticii pe care o aduc la adresa funcționării și alocării de resurse a DRP pentru românii din diaspora, contrar simțului democratic, intelectual și mai ales critic al savantului Dimitrie Onciul “întemeietorul școlii critice în istoriografia românească”, nume pe care DRP îl folosește din plin pentru organizarea evenimentului din acest an.

Aurelian MIHAI, deputat diaspora, 2012-2016

*Acest articol reflectă opiniile autorului și nu reprezintă poziția oficială a redacției. Redacția respectă dreptul la liberă exprimare și nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul articolului (n.red.)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]
Podul suspendat Sicilia continentul

Italia vrea să realizeze un vis vechi de 2.000 de ani: podul suspendat care va uni Sicilia cu continentul

Român găsit locuința stare critică

Italia, român de 27 de ani găsit în locuința sa într-o stare critică: corpul plin de fracturi și arsuri puternice