in

Miruna Ghiță, atletă de succes în Italia la doar 14 ani, are un palmares sportiv de invidiat

Miruna Ghiță, atletă de succes la doar 14 ani, are un palmares sportiv de invidiat. Ea este o tânără cu origini române care promite mult în ceea ce privește sportul italian. S-a născut în Italia, la San Benedetto del Tronto, în regiunea Marche. Miruna provine dintr-o familie de români, originari din Brașov, care au emigrat în Italia în urmă cu mulți ani și care s-au cunoscut aici întemeind apoi o familie. Ei mai au o fetiță și speră ca și ea în viitor, să le urmeze drumul.

Citește despre tatăl Mirunei: Ex-fotbalist român în Diviza A, candidat la alegeri în Italia: ”Vreau să promovez comunitatea în politica italiană, nu s-o retrogradez în divizie inferioară”

Miruna Ghiță, atletă de succes la doar 14 ani

Pasiunea pentru sport i-a fost transmisă încă de mică prin părinții ei, care la rândul lor au avut un drum presărat de succese.

Mirabela, mama ei, a practicat tenisul în țara natală iar tatăl, Gabriel Ghiță, îl recunoaștem și azi pentru rezultatele de faimă națională aduse prin fotbal. A fost fotbalist în seria A și B în România iar în prezent, este antrenor la secțiunea copii și juniori, la Porto San Giorgio.

„Având în vedere că în casa noastră s-a respirat mereu un aer sportiv, era de așteptat ca și Miruna, să urmeze o disciplină sportivă. Credeam că voi reuși să o conving să îmi urmeze pașii în fotbal, deoarece, încă de mică avea mereu piciorul pregătit pentru a intra în atacare însă, odată cu creșterea, ne-am dat seama atât eu cât și soția, că aspirațiile ei tindeau cu un pas mult mai larg înainte, așa am decis să o înscriem la atletism. Atunci când făceam antrenamente în casă, Miruna bătea recordul la cross și nu reușeam să ținem pasul cu ea. Alegerea făcută, n-a fost în zadar, rezultatele ne-au confirmat ulterior acest lucru. Miruna s-a născut pentru această disciplină. „
ne-a declarat tatăl ei.

Atletism de la 6 ani

Tânăra practică atletism de 6 ani și a reușit să adune pe podium mai multe medalii, clasificând astfel Asociația Sportivă Atlética Sangiorgese, pe locurile 1, 2 și 3. Alături de ea este o echipă întreagă, care are grijă de pregătirea ei. Instructori și antrenori de renume national, cum ar fi: Robert Tais, Ilaria del Moro, Marco Perini și Guglielmo Colucci.

Pe lângă sport și îndatoririle școlare le tratează cu multă seriozitate, precizie și punctualitate, Miruna nu abandonează școala, ea rămâne o prioritate în formarea profesională, aducând rezultate foarte bune, educația primită în casă le-a permis să înțeleagă că școala rămâne primordială și punctează cu multă atenție acest aspect. Acum se pregătește pentru examene, a ales ca profil pentru viitor, Liceul de contabilitate economic – sportiv.

În încheierea interviului acordat ziarului nostru, tatăl tinerei ne-a declarat următoarele: „Ne pare enorm de rău că România nu a învățat nimic, nu știe încă să valorifice sportul românesc, să susțină tinerele talente și lasă în continuare să se piardă atâtea valori care aduc succese în Diaspora și ar fi putut să poarte mândrie în România, Păcat. „

un interviu de Adriana Weissenbacher

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Aprilia, româncă denunțată pentru că și-a fotografiat votul în cabină

Aprilia, româncă denunțată pentru că și-a fotografiat votul în cabină: „Voiam să am amintirea primului vot în Italia”

Șoferul suferă o boală bruscă la volan

Se simte rău la volan, șoferul pierde controlul autobuzului, iese de pe șosea și dă jos două semafoare