in

Aprilia, româncă denunțată pentru că și-a fotografiat votul în cabină: „Voiam să am amintirea primului vot în Italia”

Aprilia, româncă denunțată pentru că și-a fotografiat votul în cabină

Aprilia, româncă denunțată pentru că și-a fotografiat votul în cabină – Fotografii ale votului la alegerile municipale: plângeri de la Lecce la Napoli, oamenii au fost dați de gol de bliț și de sunetul obturatorului. Mai multe persoane au fost semnalate în diverse părți ale Italiei pentru că au fotografiat buletinul de vot în timpul votului de la alegerile municipale din 14-15 mai 2023. Între aceste persoane, o româncă de 50 de ani care susține că a vrut să aibă o amintire de la prima votare în Italia.
>>> Șiretlicul șefului DRP: ascunde măsura discriminatorie pentru copiii români din diaspora

Aprilia, româncă denunțată pentru că și-a fotografiat votul în cabină

Duminică, 14 și luni, 15 mai, au avut loc alegeri locale în 595 de municipalități italiene – inclusiv o capitală regională, Ancona și 12 capitale de provincie – pentru a alege primarul și a reînnoi consiliile municipale. Ca în fiecare tur electoral, au existat plângeri legate de vot: de la nord la sud, mai multe persoane au fost surprinse făcând poze la buletinul de vot în timpul operațiunilor de vot din cabină.

Un caz a fost raportat în municipiul Aprilia , în provincia Latina. După cum a raportat Latina Today, în după-amiaza zilei de duminică, 14 mai, o femeie de 50 de ani de origine română a fost surprinsă făcând o fotografie a buletinului de vot în interiorul cabinei de vot.

Președintele secției de votare a fost cel care a observat faptul, auzind sunetul smartphone-ului care fotografia. Au intervenit apoi militarii gărzii de finanțe care păzeau secția de votare. Din ceea ce a reieșit, femeia ar fi recunoscut că a făcut fotografia pentru a-și imortaliza primul vot în Italia : a fost denunțată autorităților judiciare.
>>> Alegeri locale / O româncă şi-a fotografiat votul: arestată

Două plângeri în zona napolitană

În Marano din provincia Napoli au fost semnalate două persoane pentru că și-au imortalizat votul în interiorul cabinei. Cazurile au avut loc duminică în două secții de votare diferite.
După cum relatează diverse ziare locale, primul la școala San Rocco, unde carabinierii l-au surprins și au denunțat pe un tânăr de 35 de ani pentru că și-a fotografiat buletinul de vot în timpul votului. Clicul camerelor telefonului l-a trădat.

Și-a fotografiat votul în cabină – Al doilea la secția de votare din școala Monteleone, unde un tânăr de 32 de ani a fost surprins fotografiandu-și preferința. Din nou a fost descoperită de sunetul declanșatorului.
>>> Italia, amendat cu 882 de euro pentru că a astupat o groapă în asfalt: ”Nu plătesc niciun cent!”

Un caz în provincia Lecce

O plângere în Alezio, în provincia Lecce. Potrivit relatărilor de la LeccePrima, protagonistul este un localnic de 48 de ani acuzat că a fotografiat buletinul de vot în timpul votului de luni dimineață.
Un reprezentant al listei ar fi fost cel care l-a înștiințat pe președintele secției de votare. La fața locului a intervenit apoi polițiștii și l-au denunțat pe bărbat.

Fotografiarea votului este o infracțiune

După cum se știe, este absolut interzisă fotografiarea votului sau chiar aducerea în cabină de telefoane și alte dispozitive capabile să fotografieze sau să filmeze buletinul electoral.

Este o infracțiune pedepsită de lege, astfel cum este stabilită de legea 96/2008 . În caz de încălcare, legea prevede o amendă de la 300 la 1.000 de euro până la închisoare cu arest de la trei la șase luni.
>>> Băsescu, proces pentru voturile din diaspora: „Ofițeri de informații într-un grup infracțional”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Șiretlicul șefului DRP

Șiretlicul șefului DRP: ascunde măsura discriminatorie pentru copiii români din diaspora

Miruna Ghiță atletă de succes

Miruna Ghiță, atletă de succes în Italia la doar 14 ani, are un palmares sportiv de invidiat