in

Șiretlicul șefului DRP: ascunde măsura discriminatorie pentru copiii români din diaspora

Șiretlicul șefului DRP. În urma articolului din Gazeta Românească (citiți aici) în care am sesizat cazul de discriminare al copiilor românilor din diaspora, discriminare evidentă din partea Departamentului Românilor de Pretutindeni(DRP), organizator al Taberelor ARC(2023), conducerea DRP recurge la un șiretlic.
>>>Departamentul Românilor de Pretutindeni discriminează copiii diasporei

Șiretlicul șefului DRP

Anunțul DRP se referea la obligativitatea copiilor din comunitățile românești din majoritatea diasporei, practic cu referire la copiii românilor care lucrează în Spania, Italia, Marea Britanie, Franța, Germania, Israel etc., de a-și achita singuri costurile de transport până în România comparativ cu beneficiul susținerii cheltuielilor de transport din partea DRP pentru copii proveniți din comunitățile diasporei românești din zonele istorice.

Astfel conducerea DRP recurge la un șiretlic în redactarea anunțului ștergând rândurile în care anunțau: „Precizăm că participanții din diaspora își vor asigura, din surse proprii, cheltuielile de transport din țara de reședință până la București și retur”, dar nerezolvând problema de fond, nici anunțând că vor susține cheltuielile copiilor din diaspora până în România, pentru a veni în aceste tabere organizate de stat!

Dacă exista speranța că lucrurile se vor schimba în bine după tragerea semnalului de alarmă cu privire la discriminarea evidentă a copiilor din diaspora, conducerea DRP procedează la acest șiretlic de a ascunde textul discriminator.

Costul enorm al biletelor de transport

Precizez, așadar, cu titlu de exemplu, un bilet pentru perioada de început de tabără, în cazul unui părinte care își însoțește copilul la București de la Madrid, pentru a participa într-una din Taberele ARC, cu începere din luna iulie 2023, biletul pentru o astfel de călătorie către România, tur-retur, Madrid-București, perioada 02-10 iulie 2023 în cea mai ieftină variantă de achitare a transportului aerian către țară este 1.407 Euro, cazul companiei de transport aerian de stat, iar al unei companii de transport aerian private, low-cost este de 475 Euro de persoană, total 950 de Euro, firește, dacă părinții vor mai găsi locuri către zborurile în România pentru perioada verii 2023, când se vor organiza taberele ARC.

Am ales varianta transportului cu avionul, pentru că se presupune, statul român nu ar dori să își bată joc, prin DRP, și mai mult de copii din diaspora, lăsându-le la dispoziție opțiunea călătoriei cu autocarul, de pildă, 3000 de kilometri din Madrid către București, în plină vară, cu așteptarea a ore întregi la granița de vest a României, la vamă, după eșecul total al politicienilor români de a reuși integrarea României în Spațiul Schengen.

Buget mărit de 20 de ori

Nu înțeleg nici acum de ce DRP, în frunte cu secretarul său de stat, dl. Cârciu Gheorghe, nu au dorit să achite tuturor copiilor din afara granițelor României transportul la aceste tabere ARC, după ce au anunțat triumfător că anul acesta au obținut un buget de 207 milioane lei, aproape 43 de milioane de Euro, față de cele mai bine de 2 milioane de Euro(anual)din perioada anterioară.

Discutăm aici despre o mărire de peste 20 de ori a bugetului instituției DRP pentru anul 2023, dar discutăm și despre o discriminare tocmai a copiilor de pretutindeni, discriminare despre care discutăm acum, în luna mai 2023, lună la sfârșitul căreia vom sărbători Ziua Românilor de Pretutindeni, iar la trei zile, vom sărbători Ziua Internațională a Copilului!

Acesta este „cadoul” pe care DRP și secretarul de stat dl. Cârciu îl face copiilor românilor de pretutindeni.

Cârciu, șef și la PSD Diaspora

Domnule Cârciu, dvs. ca șef al PSD Diaspora, sunteți pe contrasens cu politica anunțată de dl. Marcel Ciolacu, președintele PSD, iar românii din diaspora au memorie extraordinar de bună!

Vă rog insistent să abandonați tacticile vechi și deloc sănătoase la adresa românilor din diaspora și să treceți la achitarea transportului pentru fiecare copil român din diaspora care va dori să vină în țară pentru a se bucura împreună cu alți copii în aceste tabere organizate de stat, pe banii statului!

Așa cum dvs. și personalul DRP, cei din jurul dvs., din instituție se bucură de achitarea costului biletelor de avion pentru călătoriile dvs. și ale dumnealor în străinătate pe bani publici(bani suportați din taxele plătite de contribuabilii români) de mai multe ori pe an sau pe lună, uneori, chiar și săptămânal, poate, așa merită și copii din diaspora, același respect.

Copiii diasporei merită RESPECT!

Aurelian MIHAI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 5]
La Romaero Băneasa începe MoBU - cel mai mare târg internațional de artă contemporană din Europa de Est!

La Romaero Băneasa începe MoBU – cel mai mare târg internațional de artă contemporană din Europa de Est!

Aprilia, româncă denunțată pentru că și-a fotografiat votul în cabină

Aprilia, româncă denunțată pentru că și-a fotografiat votul în cabină: „Voiam să am amintirea primului vot în Italia”