in

Băsescu, proces pentru voturile din diaspora: „Ofițeri de informații într-un grup infracțional”

dosarul câștigării alegerilor de către Traian Băsescu cu ajutorul voturilor din diaspora

Voturi din diaspora pentru Băsescu – Curtea Militară de Apel București a decis redeschiderea urmăririi penale în dosarul câștigării alegerilor de către Traian Băsescu cu ajutorul voturilor din diaspora.

Se judecă presupusa implicare a mai multor ofițeri din cadrul Direcției Generale de Informații a Apărării, precum și a unui fost ministru al Apărării, în favorizarea victoriei lui Traian Băsescu la alegerile prezidențiale din 2009, potrivit Ziare.com.

Traian Băsescu: Românii din diaspora vin acasă să arunce bancomatele în aer, s-au antrenat la Londra, Paris…

Voturi din diaspora pentru Băsescu

Acuzațiile includ mărturie mincinoasă, formarea unui grup infracțional, abuz în serviciu, favorizarea infractorului, omisiunea de a raporta și complicitate la aceste acte. Dosarul a fost deschis după ce Doru Paraschiv, fost ofițer militar de contrainformații, a depus o plângere prin care îi acuză pe șefii Ministerului Apărării că îl sprijină pe Traian Băsescu să câștige alegerile din 2009 prin voturile cetățenilor români din diaspora. Ofițerii implicați, inclusiv generali și colonei, lucrează în continuare pentru Direcția Generală de Informații a Armatei sau alte unități militare. Parchetul Militar a clasat dosarul în 2022, dar Paraschiv a contestat decizia, ducând la redeschiderea anchetei. Instanța a confirmat decizia procurorului de redeschidere a anchetei pe 22 februarie 2023.

Traian Băsescu, alias ”agentul Petrov”, acuzat din nou de legături cu fosta Securitate

Comitetul de inițiativă și voturile din diaspora

În cursul anului 2009 ofițerii mai sus nominalizați s-ar fi constituit,, într-un grup criminal organizat denumit comitet de inițiativă pentru sprijinul realegerii ca Președinte a domnului Traian Băsescu al cărui scop ar fi fost determinarea și identificarea de modalități de influențare a voturilor în vederea realegerii în cursul anului 2009 ca președinte al României a numitului Traian Băsescu.

Concret, au fost menționate cu titlu de exemplu monitorizarea unor persoane nenominalizate care ar fi putut împiedica realizarea dezideratului mai sus menționat și modul de transport și de manipulare a voturilor exprimate de cetățenii români aflați în afara granițelor țării și denumiți generic „diaspora”, se arată în plângere.

Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei lui Traian Băsescu din 2009. 5 ani de închisoare şi pentru fiica fostului preşedinte

Geoană, președinte pentru o noapte

Traian Băsescu a câștigat alegerile prezidențiale din decembrie 2009 cu un scor de 50,33%, în timp ce Mircea Geoană a obținut 49,66% din voturi. Traian Băsescu a obținut 5.275.808 voturi, cu 70.048 mai multe decât Mircea Geoană, pentru care au optat 5.205.760 de alegători.

Deși Mircea Geoană a obținut cu 14.738 de voturi mai mult decât Traian Băsescu în secțiile de votare organizate pe teritoriul țării, votul celor aproape 150 de mii de români care au mers la urne în secțiile din străinătate a inversat peste noapte clasamentul final. Astfel Traian Băsescu a câștigat cel de-al doilea mandat în funcția de președinte al României.

Partidul Social Democrat a contestat rezultatul alegerilor, reclamând fraude electorale, dar Curtea Constituțională, după ce a cerut renumărarea voturilor anulate, a validat rezultatul alegerilor.

Traian Băsescu ar putea rămâne fără PRIVILEGII. Ce se întâmplă cu foștii șefi de stat care au fost colaboratori ai Securităţii

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Italia Soț soție găsiți morți casă

Italia, două focuri de armă, câte unul de fiecare: soț și soție, găsiți morți în casă, de către carabinieri

Numărul copii români născuți afara țării

Numărul de copii români născuți în afara țării l-a depășit pe cel al nou-născuților din țară, interpelare în Parlament