in

Românii, printre cei mai mari băutori de bere din lume

În România, o persoană consumă, în medie, 90 de litri de bere pe an, conform cifrelor pe anul 2013, furnizate de Euromonitor pentru publicația britanică „The Independent”.

Cu acest volum, țara noastră ocupă onorabilul loc șapte în clasamentul mondial al țărilor cu cel mai mare consum de bere. Chiar dacă populația din China bea o cantitate uriașă de bere, 54 miliarde de litri pe an, acest lucru se datorează doar numărului mare al locuitorilor. Împărțită la numărul de chinezi, cantitatea nu mai este la fel de impresionantă.

Iar pe primul loc după consumul de bere pe cap de locuitor nu se află nici Germania, nici Marea Britanie, ci o țară din Europa de Est: Republica Cehă. Consumul de bere al cehilor, vestiți în întreaga lume pentru berea bună pe care o produc, se cifrează la 143 litri/ cap de locuitor.

Următoarea clasată, Germania, se află la mare distanță – 110 litri de bere de fiecare persoană. În clasament urmează Austria, cu 108 litri de bere pe cap de locuitor, Estonia, cu 104 litri de bere, și Polonia, cu 100 litri. România a mai fost depășită și de irlandezi, care beau, în medie, fiecare câte 93 litri de bere pe an.

În Top 10 s-au mai clasat Lituania (89 litri de bere/cap de locuitor), Croația (82 litri de bere/cap de locuitor) și Belgia (81 litri de bere/cap de locuitor).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii, executaţi silit fără judecată

Cea mai mare trufă (tartufo) din lume, descoperită în Italia