in

Românii, executaţi silit fără judecată

Parlamentul a aprobat câteva modificări ale Codului de procedură civilă, una dintre acestea dându-le dreptul executorilor judecătoreşti să înceapă executarea silită la cererea creditorilor fără să mai fie necesară aprobarea Tribunalului.

Astfel, românii care nu-și mai pot plăti ratele la bănci au ajuns să poată fie executați rapid, fără implicarea instanței, relatează money.ro. Totuși, Curtea Constituţională consideră că legea este neconstituțională, deoarece, odată înlăturat controlul judecătoresc de a decide asupta legalităţii şi temeiniciei cererii de executare silită, Constituţia României este încălcată.

Legea a fost modificată după ce băcile au reclamat faptul că procedurile de executare silită durează prea mult timp, uneori chiar și doi-trei ani, iar judecătorii s-au declarat nemulțumiți de faptul că sunt aglomerați cu prea multe dosare de executare silită, se arată într-o interpelare pe acest subiect a deputatului de Alba, Cornel-George Comșa.

Potrivit acestuia, „procedura de executare silită se poate face în prezent într-un timp record, deoarece a fost eliminată etapa care prevedea că acțiunea respectivă trebuia aprobată de către judecători, în urma unei sentințe. În aceste condiții, la cererea băncilor, executorul judecătoresc poate veni în orice moment la ușa persoanelor care au datorii la bănci pentru a dispune executarea silită a imobilului sau a altor bunuri ale datornicului, fără ca omul să mai aibă vreo posibilitate de a se apăra”.

Astfel, spune deputatul citat, această măsură este una „în sprijinul băncilor și în defavoarea românilor cu restanțe la bănci”.

Datornicii la creditele ipotecare ar putea scăpa temporar de executarea silită a imobilelor

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Liderul “părinţilor separaţi” din Italia, a violat şi bătut două menajere românce, condamnat la şase ani şi opt luni

Românii, printre cei mai mari băutori de bere din lume