in

Ziua Culturii Naționale–15 ianuarie, ziua poetului național Mihai Eminescu, la Roma, Milano și Veneția

Pentru marcarea Zilei Culturii Naționale – 15 ianuarie, ziua poetului național Mihai Eminescu (1850-1889), de la a cărui naștere se împlinesc 165 de ani, Institutul Cultural Român, prin rețeaua celor 17 reprezentanțe din străinătate, organizează o serie de proiecte culturale destinate în egală măsură comunităților de români, care trăiesc în afara granițelor țării, cât și publicului local dornic să (re)descopere noi aspecte ale culturii române contemporane sau de patrimoniu.

Astfel, vor avea loc spectacole de teatru, lansări de carte, evenimente literare, recitaluri de poezie, expoziții, concerte, proiecții de film, colocvii, ateliere de traducere ș.a.

Accademia di Romania din Roma organizează o prelegere despre viața și opera poetului național Mihai Eminescu, cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la nașterea sa, susținută de lect. Nicoleta Neșu, în Sala de conferințe Accademia di Romania.

Evenimentul din 15 ianuarie se va încheia cu proiecția filmului Un bulgăre de humă (un film despre Mihai Eminescu și scriitorul Ion Creangă), r.: Nicolae Mărgineanu. În cadrul evenimentului va avea loc și o lectură de poezie în limbile română și italiană cu participarea studenților Universității „Sapienza“ din Roma.

Alte proiecte culturale, aici


Seara literară “Mihai Eminescu” la Veneția

Joi, 15 ianuarie 2015, la ora 17.30, în sala “Marian Papahagi” a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale și a împlinirii a 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu (1850-1889) va avea loc o seară literară la care vor participa studenţii cursului de limbă, literatură și cultură…


Invitație la aniversarea Zilei Culturii Naționale la Milano

Luni 19 ianuarie 2015, cu începere de la orele 18.30, la sediul consulatului din Milano, în via Gignese 2, va avea loc conferința cu titlul ”CONDIȚIA POETULUI ÎN SOCIETATEde la Mihai Eminescu la Grigore Vieru”. Manifestarea este organizată de Consulatul General al României la Milano, Centrul Cultural Italo-Român și Cenaclul ”Dacii”.

Invitați la eveniment vor fi poetul Daniel Corbu și Filomena Corbu, editor Princeps Multimedia Iași.

Vor participa și poetul Viorel Boldiș și consulul general George Bologan. Manifestarea are loc cu prilejul Zilei poetului Mihai Eminescu și a Zilei Culturii Române, spațiu privilegiat al timpului în care reflectăm asupra valorii culturale. Vă invităm la un moment de poezie, estetică și de interacțiune deschisă a publicului cu oaspeții. Evenimentul se adresează tuturor românilor iubitori de litere și de frumos.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Valeriu Zgonea: „Votul prin corespondenţă pentru diaspora este prioritate zero, dar este neconstituţional. Am cerut ajutor americanilor”

Român de 26 de ani, condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ pentru că a omorât în bătaie un pensionar italian, la Mantova