in

Taxa Ponta pentru diaspora, Dan Popa: „Din cauza voastră, dintr-un popor aşezat ne-am transformat într-unul migrator”

Victor Ponta a încercat să dreagă busuiocul astăzi pe pagina sa de Facebook. Din păcate, cele declarate de domnia sa ieri nu au nimic ambiguu, în aşa fel încât să poată fi interpretate.

„Avem o realitate, trei milioane din populaţia dinamică cu capacitate de muncă din România sunt în afara ţării şi nu plătesc niciun leu la sistemul social. Ştiu, se spune că trimit bani acasă, dar nu-i trimit la şcoli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la şomaj.” – V. Ponta

O declaraţie absolut năucitoare, care vine de la cel mai înalt nivel şi care ne lăsa fără cuvinte. Deci, faptul că diaspora este cel mai important investitor pe care România îl are la această oră, nici măcar nu este luată în consideraţie. Calculele nu au fost încă făcute pt anul trecut, dar în 2013, romanii au trimis acasă 4,2 MILIARDE de euro! Vi se par puţini? Şi asta pe timp de criză! Întrebare pentru primul ministru: dacă într-un an românii din diaspora au trimis în România 4,2 miliarde de euro, câţi bani au trimis romanii în 25 de ani?

Victor Ponta vrea ca românii din diaspora să contribuie la asigurările sociale: „10 euro pe lună de fiecare!”

E adevărat, românii din diaspora nu au trimis bani la şcoli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la şomaj, dar SUTELE DE MILIARDE de euro pe care i-au trimis acasă în ultimii 25 de ani au intrat în circuitul economic românesc şi, din aceşti bani, s-au oprit tot felul de taxe şi impozite.

În afară de asta, banii noştri au stabilizat şi chiar au scăzut rata şomajului, pentru că au oferit producătorilor de bunuri şi servicii oportunitatea creşterii activităţii (că tot am văzut că v-aţi lăudat cu scăderea şomajului).

De ce aceşti bani nu au fost folosiţi la şcoli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la şomaj? Cine v-a oprit să nu-i folosiţi acolo?

Am mai fost blamaţi că, după ce că nu plătim nici un leu la sistemul social, îndrăznim să mergem, în vacanţe, la spiţatele româneşti, ca să ne rezolvăm problemele de sănătate, iar copiii noştri, aşa numiţii orfani albi, ar profita de învăţământ gratuit în ţară.

Haideţi să fim serioşi: atât sănătatea cât şi învăţământul românesc sunt pe butuci. Va mai curge multă apă pe Dâmboviţa până acestea vor arăta şi vor funcţiona ca cele din occident. Şi chiar dacă am beneficia de aceste lucruri, ni se părea şi normal, din moment ce şi noi contribuim la bugetul de stat prin taxe şi impozite pe proprietăţile pe care le avem în România.

„Dacă cei trei milioane (de diasporeni – NR) ar cotiza cu zece euro pe lună la bugetul social al României, ar fi o contribuţie pe care am simţi-o. Deci e o problemă şi cred că creşterea numărului de contribuabili este singura soluţie sustenabila pe termen lung”. – V. Ponta

Nu, domnule prim ministru, creşterea numărului de contribuabili şi implicit a cuantumului bugetului de stat nu se face cerşind 10 euro pe lună de la românii din diaspora, ci creând baza legislativă, politica şi financiară de care economia şi investitorii au nevoie, prin crearea unui mediu de afaceri sigur şi previzibil, iar asta nu se poate obţine prin sfidarea diasporei, mărirea taxelor şi impozitelor, prin mărirea preţurilor la combustibili, gaz, materii prime, bunuri de consum etc. şi printr-o guvernare de tip pompieristic (prin OUG-uri), fără a avea un plan de dezvoltare bine gândit, controlat şi pus în aplicare pas după pas.

Dacă vreţi o soluţie sustenabila, aceea ar fi crearea condiţiilor ca toţi romanii să se poată întoarce acasă, ca să pună la bătaie fondurile şi know how-ul pe care le-au dobândit. În interesul ţării.

„Da, avem nevoie de bani la buget, avem nevoie de bani pentru sănătate, educaţie, pentru combaterea marii problemei a ţării: sărăcia. (…) Este normal să încercam să echilibrăm bugetul printr-o chestiune de bază: să încercam să avem mai mulţi contribuabili faţă de cei care beneficiază de asistenţă. E o chestiune de sustenabilitate şi în acest context trebuie privită ideea implicării diasporei în soluţionarea marilor probleme ale României.” – V. Ponta

Domnule prim ministru, vă reamintim că sărăcia nu a venit din cer, ci este efectul proastelor decizii politice care s-au luat în ultimii 25 de ani. De altfel, însuşi faptul că, dintr-un popor aşezat, ne-am transformat într-unul migrator, se datorează tot proastelor decizii, a furtului şi a corupţiei generalizate din România.

Nu se poate nega această realitate, indiferent cum încercam să învârtim cuvintele: proastă gestiune a fondurilor publice, proastele decizii politice, furtul di avutul obştii şi corupţia generalizată din ultimele două decenii au tras România în jos, motiv ce i-au determinat pe romani (nu sunt doar 3 milioane în străinătate, ci aproape 5 milioane, iar numărul lor creşte de la zi la zi, din cauza disperării şi a lipsei de perspeciva) să-şi ia lumea în cap.

Va mai reamintim că sărăcia poate fi combătuta doar creând locuri de muncă bine plătite. Mai mult, nu putem să nu vă reamintim şi faptul că dv. sunteţi primul ministru al României şi că datoria dv. este tocmai aceea de a găsi soluţii la problemele ţării, soluţii la problemele create nu de diaspora, ci de colegii dv.

„Sunt deschis mereu la o dezbatere cu diaspora despre cum putem lucra împreuna în interesul României.” – V. Ponta

Bine, dacă sunteţi într-adevăr deschis la o dezbatere cu diaspora, faceţi în aşa fel încât anul acesta să se organizeze Congresul Romanilor de Pretutindeni. Şi vă mai rugăm să-i transmiteţi noului ministru delegat pentru românii din diaspora, Angel Tilvar, ca încercarea sa de a racola informatori din diaspora este un început cu stângul.

Dan Popa

Purtător de cuvânt şi membru fondator

Românii din Italia Împotriva Super-Imunităţii

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cristina Stângă, de la “Românca disperată rămasă pe drumuri”, la “victima lenii”!

PNL Italia: “Rușine Victor Ponta, primul discriminator al românilor din diaspora!”