in

PNL Italia: “Rușine Victor Ponta, primul discriminator al românilor din diaspora!”

Victor Ponta continua sa-si bata joc de romani si de Romania. El a declarat ca fiecare roman care lucreaza in strainatate ar trebui sa plateasca taxe si in Romania, deci asta e solutia lui pentru a creste economia tarii.

Daca Victor Ponta nu si-ar fi trecut examenele copiind, probabil ca orice simplu avocat, ar fi stiut ca acest lucru nu este constitutional, deoarece discriminatoriu. Romanii care lucreaza in strainatate platesc taxe si contributii in statul respectiv si sunt acoperiti de asigurarile sociale de respectivele state iar cardul lor de sanatate este valabil in toata zona UE inclusiv Romania .

Toti cei care am emigrat, indiferent de studii sau de statul social, am avut motive intemeiate sa o facem si stim cu totii ca salariile mizerabile , lipsa locurilor de munca din tara stau la baza migratiei majoritatii romanilor. Viata de emigrant nu este asa de roza pe cat incearca unii sa o descrie, pentru ca de cele mai multe ori romanii din diaspora se confrunta cu discriminari zi de zi la locul de munca . Statul roman ar trebui sa se implice si sa le apere drepturile si imaginea acestora, dar desi sunt lasati in voia sortii, observam cu mahnire ca sunt discriminati tocmai de cei care ar trebui sa-i apere de situatii similare.

Sunt multe cazuri cand romanii acccepta sa munceasca foarte multe ore pe zi in plus de programul normal si orice tip de munca le este oferita numai sa reuseasca sa-si intretina familiile ramase in Romania. Presa din Italia si din restul diasporei este plina de cazuri de discriminare ale romanilor, dar domnul Victor Ponta nu a intervenit pana acum niciodata in rezolvarea acestora. Desi Victor Ponta nu s-a implicat niciodata in apararea imaginii si drepturilor romanilor din afara tarii el pare ca devine cu aceasta ultima iesire inoportuna, primul disciminator al romanilor, dorind sa impuna romanilor din diaspora un “bir” care sa acopere incompetenta guvernului PSD condus de un plagiator!

In 2014 , romanii care lucreaza in strainatate au trimis 4,55 miliarde de euro in tara, reprezentand astfel o investitie enorma pentru Romania, acestia devenind primul investitor al Romaniei. O mare parte din acesti bani sunt investitii in terenuri, case, renovari si implicit sunt platite si taxe catre stat prin achizitiile facute.

Suntem indignati de nerusinarea cu care Victor Ponta face astfel de declaratii, am putea spune ca ne-am obisnuit chiar, dar nu vrem sa ne resemnam si de aceea speram ca isi va da demisia cat mai curand ! Dorim ca in cel mai scurt timp Victor Ponta sa lase locul unui premier capabil , care sa puna drepturile cetatenilor romani pe primul loc intr-o Romanie a “lucrului bine facut”!

PNL Italia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Taxa Ponta pentru diaspora, Dan Popa: „Din cauza voastră, dintr-un popor aşezat ne-am transformat într-unul migrator”

Sergio Mattarella a fost ales Președinte al Italiei