in

Sergio Mattarella a fost ales Președinte al Italiei

Judecătorul Sergio Mattarella (73 de ani) a obţinut astăzi, în cel de-al patrulea tur de alegeri organizate de la demisia lui Giorgio Napolitano, 665 voturi din partea marilor electori, suficiente pentru a deveni cel de-al doisprezecelea preşedintele al Italiei.

La primele trei tururi au fost necesare două treimi din voturi pentru alegerea preşedintelui, în cel de-al patrulea, desfăşurat astăzi, era suficientă o majoritate simplă de 505 voturi din totalul de 1.009. Scrutinul a început la ora 9.30 ora Italiei.

Şeful Guvernului, Matteo Renzi, le-a cerut joi aleşilor Partidului Democrat (PD) să lase buletinele goale la primele trei tururi, după care să îl aleagă pe Sergio Mattarella, un sicilian puţin cunoscut marelui public şi care nu s-a exprimat până în prezent în presă.

În primul tur, joi după-amiază, au fost 538 de voturi albe. Vineri dimineaţă, numărul lor a fost de 531, iar după-amiază, în cel de-al treilea tur, aproximativ la fel, în timp nicio mişcare notabilă nu a fost înregistrată în privinţa altor nume apărute joi.

Noul președinte va depune jurământul săptămâna viitoare și îi va succeda lui Giorgio Napolitano (89 de ani), care a demisionat în cursul acestei luni.


Mai multe informații, Wikipedia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

PNL Italia: “Rușine Victor Ponta, primul discriminator al românilor din diaspora!”

Prima reuniune a filialei PNL Roma: „Nu îl recunoaştem pe Victor Ionescu, autointitulat preşedinte al PNL Diaspora”