in

Salvini, despre refugiați: ”Să-i lăsăm pe mare, avem destui!”

Liderul Lega Nord: ”I-aș ajuta, dar i-aș ține în larg”. Fanii lui de pe Facebook se dezlănțuie: ”Să-i scufundăm!”

Să-i salvăm, dar să-i lăsăm în mijlocul mării. Matteo Salvini scoate din pălărie această idee pentru a înfrunta urgența umanitară a refugiaților și imigranților care pleacă din Libia pentru a ajunge în Italia. O urgență sortită să se agraveze, având în vedere haosul în care a plonjat țara nord-africană.

Pe 15 februarie după-amiaza, în timp ce în Strâmtoarea Siciliei se activau salvatorii, liderul Lega Nord scria pe Facebook: ”12 bărci pline cu imigranți (toți pașnici?) au fost semnalate la sud de Lampedusa. Dacă ar fi după mine i-aș ajuta, i-aș îngriji și le-aș da hrană și băuturi. Dar i-aș ține în larg și nu i-aș lăsa să debarce, avem destui. Sunteți de acord?”.

Întrebarea îi dezlănțuie pe fanii leghistului de pe rețeaua socială. Câteva comentarii: ”Suntem invadați, Dumnezeu să ne ajute!”. ”Eu i-aș scufunda ca să dau un exemplu”. ”Rachete împotriva romilor, teroriștilor și bărcilor. Iată ce trebuie!”. ”Eu nu i-aș lăsa să debarce și nu le-aș da absolut nimic!!! Hrana și băuturile trebuie date italienilor care au nevoie de ele!!!”.

Vizitând Târgul din Milano, Salvini chiar a revenit asupra subiectului. ”Cred că trebuie să se suspende orice operațiune de autoinvadare și apoi fiecare nouă barcă trebuie salvată și ajutată, dar niciunul să nu fie lăsat să debarce. Din Libia se riscă să plece tot felul, sosesc alte 12 bărci la Lampedusa”.

”Nu mă îngrijorează sosirile pentru Expo care vor fi verificate, eu mă tem acum că pericolul va sosi sub alte forme”, a încheiat liderul Lega Nord.

Tragedie pe Mediterană: Peste 300 de morți în naufragiu

”Lăsați-ne barca!” Traficanții amenință cu armele salvatorii

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Lăsați-ne barca!” Traficanții amenință cu armele salvatorii

Tipografie ilegală capabilă să producă pașapoarte, documente, asigurări. Bandă de falsificatori, anihilată la Ciampino