in

”Vând apartament, reducere pentru români”, proprietarul, acuzat de discriminarea italienilor

Proprietarul: ”Prefer să tratez cu extracomunitarii”. Însă italienii il acuză de rasism.

Tehnic vorbind, sunt anunțuri rasiste. Însă rasism invers care, mai mult decât supără, provoacă și face să se reflecteze. De câteva zile, în fața unei clădiri de locuințe din Battaglia Terme, mică localitate din provincia Padova, au apărut două anunțuri pentru vânzarea unui apartament destul de speciale.


Unul spune: ”Vând apartament la parter. De preferat cumpărători romi – români – chinezi”. Celălalt ilustrează și un fel de ”promoție etnică”: ”Privat vând apartament la parter. Reducere 6.000 de euro extracomunitarilor, românilor, chinezilor și romilor”.

Cazul a ajuns imediat în ziarele locale. Obișnuiți cum suntem să găsim în anunțurile imobiliare precizări de tipul ”nu extracomunitarilor”, acele anunțuri sunt cu siguranță o știre.

Proprietarul spune la Il Mattino di Padova că nu este o provocare. ”Pur și simplu mi-am exprimat preferința în privința cumpărătorilor. Ce e rău în asta?”, întreabă cu cine știe câtă autentică naivitate. Apoi explică: ”Mama mea este croată, de etnie romă, și astfel din motive de familie prefer să tratez cu extracomunitari, inclusiv cu romi. Nu cred să fie nimic rău, nu sunt deloc rasist”.

Alegerea i-a atras ceva antipatie, nu se știe dacă din partea vecinilor, care nu vor să locuiască alături de străini, sau din partea potențialilor cumpărători italieni care se simt discriminați. Clar este că ambele anunțuri au fost mânjite cu insulte de tipul: ”Aici suntem în Italia, rasistul, rușine, rahatule”.

Însă proprietarul nu se lasă intimidat: ”Voi spune mai multe: apartamentul meu este pus la vânzare cu 130.000 de euro și am anunțat deja o reducere imediată de cinci mii de euro rezervată numai extracomunitarilor. Bine, după acest vandalism reducerea urcă la șase mii: primul străin care acceptă prețul, și-l ia cu 124.000 de euro”.


 

Filiala din Padova a Lega Nord nu s-a lăsat mai oprejos și a reacționat. A agățat un banner uriaș, sub anunțul vânzătorului, pe care a scris: „Stop razzismo anti-italiano”.

“Închiriez apartament, dar numai la români”


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În căutarea ”orfanilor”, Panorama îi descrie pe români sălbatici, violatori și hoți

„Fură munca italienilor”, mașinile imigranților, atacate cu praștia la Pavia